Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la cantant Rocío Jurado somrient mirant a càmera

L'estàtua de Rocío Jurado: quin és el seu valor i què ha passat amb ella

Rocío Jurado no podria imaginar que el destí de l'obra fos aquest

Rocío Jurado hauria fet 80 anys fa un parell de setmanes. L'artista i cantant continua sent recordada per molts dels seguidors. Ara, 17 anys després de la seva mort, sabem què ha passat amb una icònica obra escultòrica molt representativa de la chipionera.

Va ser el mes de març passat quan es va subhastar un bust amb la imatge de l'artista. Una peça única feta pel prestigiós escultor Luis Sanguino, que a més, era gran amic de Rocío. L'artista barceloní també és l'autor d'una altra obra que recorda l'artista al mausoleu del cementiri de San José, a Chipiona.

El bust de Rocío Jurado ha tingut el final més inesperat de tots

El bust va ser encarregat per la mateixa Rocío Jurado. La veritat és que l'escultor català va ser capaç de plasmar la força de la cantant. S'hi aprecia una Rocío Jurado vestida amb peineta i un clavell a la mà esquerra. A més, apareix amb un dels vestits que va lluir durant la seva actuació durant l'Expo de Sevilla de l'any 92.

L'obra va ser subhastada a principis d'aquest any per la casa Fernando Durán per un preu de sortida de 10.000 euros. La notícia de la subhasta de la peça va cridar l'atenció, ja que Chipiona compta amb un museu commemoratiu de la cantant. Un museu que controla la seva filla Rociíto i que va ser inaugurat l'estiu de 2022.

Imatge del bust de Rocío Jurado, fet per Luis Sanguino
Aquest és el bust de Rocío Jurado subhastat. | Fernando Durán

Fins ara el bust es trobava al Castell de Sanguino, a Valdeprados, Segòvia, lloc de residència de l'artista des de l'any 1986. Un lloc on actualment se celebren casaments i altres esdeveniments sota un enclavament de bellesa incomparable.

Sanguino, que tenia gran estima a la cantant, s'hi va referir fa ja alguns anys. Per a ell Rocío «era una gran amiga i alhora una cantant extraordinària i una dona plena de vida».

Luis Sanguino al costat de l'escultura de Rocío Jurado que ha creat
El fill de l'escultor català va presentar l'obra a la casa de subhastes Fernando Durán. | GTRES

El barceloní és un dels escultors vius més prestigiosos de la història gràcies a la seva extensa obra. De les seves mans han sortit peces representatives de noms tan il·lustres com ara Federico García Lorca, Picasso, Dalí o el torero Paquirri. Les seves creacions poden ser admirades a diferents països de tot el món, per exemple, Espanya, els Estats Units i Mèxic.

El mateix escultor català reconeixia que «si l'artista pogués veure l'espectacle de la seva filla i Antonio David, es moriria». Unes paraules que tenen molt a veure amb el que va venir després de la mort de l'artista. L'inici d'una guerra familiar per part dels Mohedano per l'herència de 'La más grande'.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

La família de Rocío es va enfrontar després de morir l'artista

A això cal sumar-hi l'enfrontament entre Rociíto i Antonio David, la docusèrie en què la filla de la cantant revelava el maltractament que havia patit de l'exguàrdia civil. I el distanciament entre Carrasco i els seus dos fills, David i Rocío, així com altres polèmiques entre membres del clan Jurado.

Muntatge Rocío Flores amb el seu germa David Flores Carrasco i la seva mare Rocío Carrasco
Rociíto fa anys que està distanciada dels seus fills David i Rocío.   | Catalunya Diari

Una família trencada que s'ha passat massa anys a l'ull de l'huracà ocupant hores de tertúlies televisives. Ara, gairebé dues dècades després d'acomiadar Rocío Jurado, queda poc d'aquella família unida que passava els estius a Chipiona. La mateixa que veia cada 8 de setembre la Verge de Regla des del balcó de la casa «La meva àvia Rocío».