Imatge de l'exterior dels estudis de TV3

La resposta d'Europa que enfonsa a TV3

TV3 perd el camp d'ambició més alt que tenien amb Eurovisió

Beth Rodergas, Manel Navarro i Miki Núñez han estat catalans que han pogut trepitjar l'escenari d'Eurovisió, però sempre representant a Espanya. Aquest fet és quelcom que ha volgut canviar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l'ens que representa a TV3.

Mitjançant una sol·licitud escrita  demanaven a la European Broadcasting Union (EBU), l'entrada de Catalunya al conjunt de països que conformen aquesta plataforma, amb l'objectiu d'acabar tenint una candidatura pròpia en les futures edicions del Festival de la Cançó.

Un no rotund

La resposta ja s'ha donat a conèixer a través dels mitjans de comunicació i no pot ser més negativa cap a TV3 i Catalunya. Aquesta ve a dir que TV3 no compleix els requisits per a ser país membre i a més, afegeixen que la cadena forma part del conjunt de mitjans compresos dins de l'Estat Espanyol. Per la seva banda, la Corporació es va defensar dient que Catalunya té la mateixa relació amb el Consell d'Europa que Flandes o Gal·les i a més, també van treure pit assenyalant les altes dades de penetració de l'idioma català dins de l'Estat Espanyol, superant el 84,9%.

També et pot interessar...