L'evolució del rei Joan Carles és «satisfactòria» però romandrà a l'UCI

El monarca ja respira sense ajuda, s'ha aixecat i ha començat a ingerir aliments

El rei Joan Carles «ha evolucionat satisfactòriament durant les primeres hores del post-operatori» després de realitzar-li aquest dissabte tres 'bypass', segons el comunicat mèdic que ha emès aquest diumenge l'Hospital Universitari Quirón a Pozuelo de Alarcón, Madrid.

«El pacient està despert, amb situació neurològica normal, respirant espontàniament sense suport ventilatori i amb mínim suport vasoactiu», ha informat la directora gerent de la clínica, Lucía Alonso. A més, ha afegit que el rei Joan Carles s'ha aixecat i ha començat a ingerir aliments i que presenta «bon estat d'ànim».

El monarca romandrà a l'UCI

No obstant això, romandrà a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l'hospital, on es troba des que va sortir de l'operació aquest dissabte, com «és habitual en aquest tipus de procediments», tal com van precisar ahir des de l'hospital.

Al rei emèrit, els metges li van realitzar tres' bypass' aortocoronaris durant una operació que va durar quasi tot el mati i que va finalitzar aquest dissabte poc abans de les 15.00 hores.

També et pot interessar...