El rei Felip VI seriós

L'exparella del rei Felip confirma la mort menys esperada: mor Marta Oyarzábal

La que va ser parella del rei Felip està molt afectada per la pèrdua

Xàfec per a Felip VI. El rei estava d'enhorabona —acaba de fer 55 anys—, però ara una trista i inesperada notícia relacionada amb un antic amor del monarca entela aquests dies de celebració.

Primer pla de Felip VI
Felip entristit per la pèrdua de l'amiga de la seva ex | GTRES

La relació de Felip i Letícia va començar ara fa 20 anys, un breu festeig que va donar pas, després, al compromís real. l'anunci oficial del seu enllaç va resultar una sorpresa per a tot el país. Només uns quants familiars de la parella coneixien la relació que havien portat en secret.

Era tres anys més gran que Felip

Abans de l'actual reina, però, Felip es va fixar i enamorar d'altres dones, com l'aristòcrata Isabel Sartorius. La jove, tres anys més gran que Felip, va aparèixer a la portada de l'Hola! al costat de l'hereu, a bord d'una llanxa. Les fotos fetes a l'illa de la Cabrera van donar peu a tota mena d'especulacions i unes quantes portades de revista.

Imatge del rei Felip i Isabel Sartorius
Felip i Isabel Sartorius van tenir una aventura durant la seva joventut | Catalunya Diari

La relació va durar un parell d'anys. Avui, tres dècades després, per a la premsa i l'opinió pública espanyola, continua sent l'ex-xicota i el gran amor del rei. El festeig i la repercussió informativa del mateix va provocar que Sartorius es convertís en personatge habitual de la crònica social.

Isabel Sartorius manté una relació d'amistat amb els reis Felip i Letícia

A la seva biografia, Isabel, es referia a Felip com el seu «príncep blau». Les revistes del cor la perseguien tant, que fins i tot es va veure obligada a entrar i sortir de casa amagada al bagul del cotxe per veure el rei, abans conegut com el príncep. Aleshores es va assegurar que tenia en contra l'opinió de la seva sogra, Sofia, que veia amb mals ulls que fos filla de pares divorciats, una versió que Sartorius va desmentir anys després.

Després de la ruptura, Felip va continuar cridant-la cada dia durant mesos. La distància va posar punt final a un amor que després es va transformar en amistat.

L'any 2003, Isabel es trobaria amb 35 trucades perdudes de Felip al mòbil. Un missatge del llavors hereu li comunicava que una hora més tard anunciaria el compromís amb Letícia Ortiz.

Felip VI i Letícia
Felip va avisar a Isabel Sartorius que anunciaria el seu compromís amb Letícia | GTRES

Una setmana després, Felip va convidar Isabel a Zarzuela, volia que conegués la seva núvia. El monarca volia establir lligams entre les dues dones més importants de la vida. "El príncep és un vell amic, a qui m'estimo molt, però ara per ara, em relaciono més amb la senyora Letizia i hi quedo més sovint", va declarar Sartorius en una revista.

Anys més tard Isabel va estar a punt de contraure matrimoni amb Javier Soto Fitz-James. Finalment, el casament es va cancel·lar. Llavors ella ja estava embarassada de la seva filla Mencia.

Mor Marta Oyarzábal, íntima amiga de l'ex-xicota de Felip

Isabel Sartorius està passant per un moment dur. La mort de la seva sòcia i millor amiga, Marta Oyarzábal, l'ha deixat molt afectada. Eren amigues de tota la vida que havien viscut experiències personals i professionals. Van ser veïnes els darrers anys i feien vida juntes, ja que la filla d'Isabel es va independitzar i la seva amiga Marta estava soltera i no tenia fills.

Imatge d'Isabel Sartorius.
Isabel Sartorius està molt afectada per la mort de la seva amiga Marta Oyarzábal | GTRES

Una malaltia s'ha portat a la millor amiga de la qual va ser xicota del rei Felip. Va morir el passat 22 de gener a Madrid als 59 anys.
El seu pare, Antonio Oyarzábal, ironies del destí, va col·laborar a principis del 2000 perquè la clínica MD Anderson Cancer Center de Houston s'instal·lés a Espanya.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp