Concursants durant la primera gala de 'la Isla de las Tentaciones'

Una exconcursant de 'La Isla' confessa les seves addiccions: «Em quedava tirada»

Marta Peñate s'ha sincerat al seu canal de Mtmad

Marta Peñate s'ha obert en canal per a parlar d'un dels episodis més difícils de la seva vida. L'exconcursant de 'La isla de las tentaciones' ha volgut compartir amb els seus seguidors els problemes que ha tingut amb la marihuana.

Acostumada a ser un llibre obert i a parlar sense embuts, s'ha mostrat molt nerviosa quan ha confessat que és addicta als porros. Es tracta d'un problema que mai havia pensat que explicaria públicament, però ha tingut la valentia per a fer-ho. El seu objectiu és donar exemple i conscienciar altres persones que poden estar passant per la mateixa situació.

A través del seu canal de Mtmad, l'exparella de Lester ha fet un exercici d'honestedat. S'ha posat davant de la càmera per a narrar els moments més difícils que ha viscut.

«Em costa parlar-ne perquè no és un tema que m'agradi tocar. Però per primera vegada, sento que puc ajudar algú», diu la canària, visiblement tensa.

Marta Peñate confessa que va estar molt enganxada a la marihuana

Sense cap tipus d'inconvenient ni adorns, l'exconcursant de 'La isla de las tentaciones' ha narrat en primera persona els seus inicis amb els porros. Un coqueteig que va començar quan tenia tan sols 16 anys i estava estudiant a un internat.

«Les meves companyes me'n van deixar provar i em vaig quedar com en un altre món, com absent». Així explicava la sensació que va tenir quan va fumar marihuana per primera vegada.

Encara que al principi en consumia esporàdicament, a poc a poc va anar més fins que al final s'hi va enganxar totalment. Ja no era una substància per a divertir-se o evadir-se dels problemes, sinó una necessitat imperiosa del dia a dia. 

«Els necessitava per a dormir. Intentava que la vida se me n'anés fumant. Fins i tot m'oblidava de menjar», assegurava abans d'explicar els efectes que van tenir els porros en la seva rutina d'alimentació.

Segons ha relatat, al principi el consum de marihuana li obria la gana i feia que devorés el menjar. Però amb el temps, el seu organisme s'hi va anar acostumant, fins al punt que es va començar a aprimar perquè s'oblidava de menjar.

El dur confinament de Marta Peñate en plena pandèmia de la covid

Aquesta addicció feia molts anys que jugava males passades a la canària. La gota que va fer vessar el got, però, va ser l'arribada de la pandèmia del coronavirus

Durant aquest període, la jove va patir la mort del seu avi, un episodi que encara li resulta massa dolorós de recordar. Sense voler entrar en gaires detalls, Marta va explicar que es va aferrar als porros per a suportar la pèrdua.

«Perdre al meu avi va ser el moment més difícil de la meva vida. Era una persona molt important per a mi, i no ho volia acceptar. Fumar m'evadia i em venen ganes de plorar quan recordo aquesta època de merda. No és una cosa de què estigui orgullosa», deia visiblement afectada. 

Per si fos poc, el confinament i la relació tòxica que tenia amb Lester també contribuïen a incentivar que fumés. Fins al punt de sentir-se atrapada i perdre el control de la seva vida. A més, reconeix que concursar a 'La isla de las tentaciones' no va ser gens fàcil. En deixar el consum d'un dia per l'altre, la jove va començar a patir canvis emocionals amb «pujades i baixades» i tenia problemes per a agafar la son.

Afortunadament, Marta Peñate ha pogut passar pàgina i està completament desintoxicada. No pensa tornar a ficar-se en aquest món que la va allunyar de la realitat. I molt menys pensa provar un altre tipus de substàncies més fortes, cosa que, segons ha reconegut, mai ha fet.