Bertín Osborne, Fabiola i el seu fill Kike

Fabiola se suma a la batalla de Bertín pel seu fill Kike: «Lluitarem»

No està disposada a rendir-se per salvar el futur del menor

Bertín Osborne i Fabiola Martínez són notícia per haver manifestat que no estan d'acord amb la llei educativa de la ministra Celaá, la LOMLOE. Una llei que es va aprovar dijous i que, entre altres coses, planteja una sèrie de mesures pel que fa als centres d'educació especial. La llei determina que pretén aconseguir que, en un termini màxim de deu anys, els centres ordinaris comptin amb els recursos necessaris per atendre millor a l'alumnat amb discapacitat. És a dir, aposta per l'educació inclusiva.

La parella s'oposa a la llei perquè el seu fill, Kike, va néixer amb paràlisi cerebral i es veurà afectat. El cantant va expressar dijous al matí a través de les xarxes socials el seu malestar per la situació. I ha manifestat la seva postura en contra d'aquesta mesura, ja que creure que propiciarà el tancament de centres d'educació especial. Doncs bé, ara ha estat la seva dona, Fabiola, qui s'ha manifestat. 

Fabiola en contra de la llei Celaá

A través de la revista 'Vanitatis' és com la dona de Bertín Osborne ha manifestat el seu rebuig: «No s'entén perquè el que pretén, a llarg termini, és anar tancant aquests col·legis d'educació especial per passar a tots aquests nens a centres d'educació ordinària. No tots són iguals».

De la mateixa manera, Fabiola ha deixat clar que sí que està a favor de la integració, però no tancant centres especials. Té molt clar que aquesta mesura suposarà un problema: «Què fem amb els infants que no es poden integrar? Es quedaran a casa com es quedaven abans, amagats, asseguts a les seves cadires i a esperar que es morin?».

En aquest sentit, no ha dubtat a establir un paral·lelisme pel que fa als centres d'educació especial que hi ha a Europa. Així, ha reconegut que a la resta de continents «les escoles d'aquestes característiques estan molt avançades i, per descomptat, els governs no pensen a eliminar-les sinó en potenciar-les. El que no s'entén és el perquè a Espanya no es té en compte als que vivim aquesta situació».

L'estat de Kike

Aprofitant l'entrevista que ha concedit, Fabiola ha donat a conèixer l'estat en què es troba el seu fill Kike, que ara té tretze anys. Aquest, que recentment va ser contagiat de coronavirus, ja està recuperat.

Ha aprofitat per explicar per què el seu fill, com altres menors, necessiten aquests centres especials. En concret, ha manifestat que «pot fer moltes coses precisament per les teràpies. És un nen d'alta dependència. Necessita que li canviïn el bolquer, que li donin el menjar perquè no pot fer-ho sol. No parla com nosaltres i necessita molt suport per a una comunicació fluida. Té crisis epilèptiques. Com han d'atendre'l en un col·legi d'educació ordinària?».

De la mateixa manera, ha afirmat que canviar a aquests infants a escoles ordinàries pot resultar perjudicial, ja que els costa molt guanyar confiança i que puguin arribar a sentir-se a gust en un ambient.

La lluita de Fabiola en contra de la llei Celaá

Per tal d'ajudar al seu fill, i a tots els altres infants, Fabiola ha reconegut a 'Vanitatis' que farà tot el que estigui al seu abast per destruir la llei. En concret, ha exposat que «continuarà lluitant». I és que encara són moltes les incerteses i dubtes que tenen respecte a l'aplicació de la llei. Entre altres coses, els preocupa saber els criteris amb què es matricularà als nens en els centres ordinaris.

Caldrà esperar per veure els avenços de la llei i les mesures que els pares com Fabiola i Bertín decideixen prendre al respecte.