Primer pla de Raquel Sánchez Silva.

La família de Mario Biondo esclata i posa entre les cordes Raquel Sánchez Silva

Sánchez Silva rep diverses crítiques des d'Itàlia

Raquel Sánchez Silva es manté en silenci. Fa uns dies, el cas que investiga l'estranya mort del seu exmarit Mario Biondo feia un gir radical. La justícia italiana determinava que no havia consumit drogues ni practicat cap joc eròtic la nit de la mort. Havia estat un assassinat.

Ara, la família de l'operador de càmera sol·licita que es reobri el cas a Espanya. Així mateix,  reclamen a la presentadora que faci un pas endavant. Concretament, li demanen que «pari de dir mentides i que parli. Parla! Hauries d'estar buscant els assassins del meu fill», va apuntar la mare de l'italià.

Després d'assabentar-se de la sentència del jutge, Santina es va mostrar indignada. Considera que és injust que s'hagi especulat sobre les possibles addiccions de Mario en lloc de buscar els responsables de la seva mort.

«Quina vergonya! No parla perquè vol mantenir l'honor de Mario, però quin honor?», es pregunta. Considera que «ho va empitjorar ella fent publicar articles dient que el meu fill era cocaïnòman i que li agradaven els jocs eròtics».

Raquel Sánchez Silva a 'Maestros de la costura'.
Raquel Sánchez Silva mai s'ha pronunciat respecte a la mort del càmera italià | Europa Press

Entén que el més lògic és que la periodista centrés els seus esforços a buscar «els assassins del meu fill en comptes de callar. Para de mentir i parlar, parlari parlar», li reclama en declaracions a Informalia.

Recorda que davant dels jutges italians sempre oferia la mateixa versió: «No me'n recordo». De la seva boca no en va sortir cap detall que valgués la pena, indica. A l'entorn de l'operador de càmera sorprèn l'hermetisme de la presentadora. Des del principi va decidir no dir res i mai no va voler col·laborar amb la investigació. Les seves respostes sempre van ser molt ambigües o incompletes.

Raquel Sánchez Silva intenta oblidar-se d'aquell trist episodi que va tenir lloc el 2013 i que la va marcar per sempre. A les xarxes socials fa un parell de dies que no hi apareix, i mai no ha fet referència a aquesta polèmica.

Aquest estrany succés encara divideix actualment jutges i forenses. Opinen de manera molt diferent respecte al que va passar aquella nit a l'habitatge familiar. Santina i la família de l'italià es congratulen de la decisió de la justícia italiana.

«Va concloure que va ser un assassinat, excloent-ne categòricament el joc eròtic». Cosa que, «entre altres coses, no existeix a cap arxiu italià ni espanyol», recorda.

Els investigadors ja van apreciar a l'escena del crim que no hi havia indicis de l'ús d'estupefaents. «Les fotos forenses van capturar només una llauna de cervesa sense alcohol i cendrers nets», explica.

Pel que fa a l'assumpte de les drogues, un traficant va declarar als jutges italians que havia conegut la presentadora el 1998. «Per confirmar això es va trobar el número de telèfon d'aquest individu i diversos missatges sobre una entrega al mòbil», afegeix.

Raquel Sánchez Silva continua desapareguda

Raquel Sánchez Silva sempre va defensar la teoria que el seu marit havia consumit drogues i que s'havia llevat la vida. Va ser fa nou anys quan va ser trobat penjat a la biblioteca de la casa que compartien.

Els tribunals entenen que «Mario va ser assassinat a mans desconegudes. Posteriorment, va ser col·locat en una posició capaç de simular un suïcidi», apunten. En aquesta sentència es descarta de manera rotunda el suïcidi.

Raquel Sánchez Silva el dia de l'enterrament de Mario Biondo, amb els seus sogres.
La família de Mario demana explicacions a Sánchez Silva | GTRES

Per tant, va morir a mans de terceres persones. Una versió que sempre van intentar demostrar els pares del càmera. Amb l'ajuda de pèrits i criminòlegs van fer tot el possible perquè sortís a la llum la veritat.

▶️ Concha Velasco vuelve a un escenario y acaba llorando al hablar de la residencia y sus hijos

Ara, exigeixen a Raquel Sánchez Silva que doni la cara i que no s'amagui. Sospiten que sap molt més del que diu i els agradaria que parlés i lluités per defensar la imatge de Biondo.