Mila Ximénez i el seu germà Manolo agafats de la mà en un acte

La família de Mila Ximénez, indignada amb la revista Lecturas

Lecturas publicava la setmana passada un capítol del llibre autobiogràfic de la periodista

Lecturas podria haver adquirit els drets del llibre autobiogràfic de Mila Ximénez, 'Perdón, si no hablo de mi'. És el que es va deduir fa pocs dies després del llançament de la seva publicació setmanal.

Segons sembla, els drets de les seves memòries s'haurien venut a la publicació, tot i que encara no se sap en quines circumstàncies. Ara, un article publicat per La Razón, confirma que la família de la Mila no ha estat qui ha fet aquesta venda.

I és que ha estat el mateix germà de la periodista morta, Manolo Ximénez, qui ha assegurat que la família no tenia ni idea de la venda dels drets. En declaracions a La Razón, ell ha assegurat: «Nosaltres no hem venut res de Mila».

Així doncs, queda clar que no ha estat cosa dels familiars de Mila, almenys així assegura el germà d'aquesta. 

Cal tenir en compte que és ell qui s'havia encarregat sempre dels assumptes econòmics i professionals de la seva germana. En els últims dies de la seva vida i després de morir ella, ha estat també el portaveu de la família. Així doncs, tot constitueix un gran misteri. Seria estrany que la venda d'aquests drets s'hagués fet des de la família de la periodista sense que ell sabés res.

A més, resulta bastant estrany que Lecturas adquirís aquests drets just després de la mort de Mila. Cal tenir en compte que el llibre estava publicat des del 2005, quan ho va fer l'editorial Espejo de Tinta.

Aquesta editorial es va extingir amb el pas dels anys i els drets de les memòries de la col·laboradora de Sálvame li van ser cedits a ella. D'aquesta manera només ella o els seus hereus podrien haver venut ara aquests drets a la revista que ara afirma haver-los aconseguit.

No obstant això, és justament això el que ha negat Manolo Ximénez. Assegura que la família no ha venut les memòries de Mila.

«No sé què publica Lecturas. Mai hem venut res a ningú», assegurava a La Razón. Tot això fa que l'assumpte s'ompli de misteri. Com hauria aconseguit Lecturas els drets de la publicació?

Així doncs, el germà de Mila deixa també clar que espera que la revista en qüestió pugui demostrar amb documents que els drets del llibre autobiogràfic li pertanyen.

Lecturas publica capítols de les memòries de Mila

Tota aquesta incertesa s'ha generat després de Lecturas publiqués la setmana passada part d'aquestes memòries de Mila. De fet, en portada s'anunciava: «Avanç exclusiu. Publiquem un dels capítols més controvertits de les memòries de Mila».

No se sap si la publicació pretén seguir revelant en les seves pàgines més capítols d'aquestes memòries o si es va tractar d'una cosa puntual. Caldrà veure si, després dels fets ara i les paraules de Manolo, Lecturas pot seguir explotant els drets d'aquest llibre autobiogràfic.

Cal esmentar, a més, que ja en el moment en què es va publicar la revista, la setmana passada, molts usuaris es van posar les mans al cap. De fet, en la publicació de la portada en el seu Instagram es poden llegir desenes de comentaris criticant precisament això.

«Mare meva, deixeu-la descansar», «Això és de vergonya! Venent una recentment morta, acabareu com Interviú: desapareixent...» o «No teniu vergonya. Treballava amb vosaltres i ja teníeu la portada de la seva mort abans que ella morís. I ara això? Com es nota que només us importen els diners i no les persones».