Imatge primer pla d'Alexia Putellas amb fons negre

Un famós actor de TV3 reacciona després de conèixer el sou d'Alexia Putellas

L'actor ha saltat en saber quant cobra la futbolista Alexia Putellas

Aquest dilluns s'ha revelat el sou d'una de les millors futbolistes del món. La catalana Alexia Putellas. I és que, malgrat que és una de les cares més reconegudes del futbol actual, el seu sou no sembla seguir aquesta sintonia.

És evident la desigualtat salarial que hi ha entre homes i dones al món de l'esport. Al contrari que jugadors de la mateixa talla del futbol masculí, la guanyadora de dues Pilotes d'Or no estaria cobrant el mateix.

Segons la Llista Forbes, Alexia Putellas va guanyar 3,59 milions d'euros l'any passat. I d'aquests, només un 20% provenen de la seva carrera al futbol. De fet, amb el FC Barcelona guanyaria 600.000 euros cada any.

Una cosa inaudita i que ha acabat per fer esclatar molts a les xarxes socials. Entre ells, un conegut actor de TV3, que no ha dubtat a fer-se ressò de la notícia.

David Selvas: «Quina societat...»

David Selvas, reconegut actor de TV3, ha esclatat a les seves xarxes socials. Ha estat després de conèixer el sou d'una de les millors futbolistes del món, Alexia Putellas.

Una, que malgrat haver guanyat el Mundial amb la Selecció Espanyola, tindria un sou poc d'acord amb el seu estatus. I David Selvas no ha dubtat a dir prou.

«Quina p*** merda de societat igualitària! Perquè els sous de les noies els deuen posar homes, no? Quina casualitat!», ha esclatat David Selvas al seu compte de Twitter (ara X).

L'actor ha assenyalat aquesta desigualtat encara existent entre els homes i les dones. Especialment, a l'àmbit de l'esport i del futbol.

I tot això malgrat el conveni col·lectiu que es va aprovar ja fa tres anys. S'hi especificava que les jugadores havien de cobrar almenys 16.000 euros a l'any.

Cosa que contrasta greument amb el salari mínim dels jugadors masculins. Aquest s'estableix, ni més ni menys, que en 180.000 euros.

David Selvas no ha estat l'únic a reaccionar a aquesta gran diferència en el salari de les jugadores de futbol. Tot i això, no tots els comentaris han apuntat a la mateixa direcció que l'actor de TV3.

«A veure, ella guanya en un any allò que la gent normal guanyem en 35 o 40 anys... La societat no serà més igualitària només perquè un dia ella no cobri el mateix que un jugador», ha assenyalat un usuari.

Un altre ha destacat que «com m'ha comentat un amic avui: les dones futbolistes no haurien de cobrar el mateix que els homes futbolistes. Són els homes futbolistes els que haurien de cobrar el mateix que les dones futbolistes».