Més de 500 autocars sortiran de diferents punts de Catalunya per dirigir-se a Madrid

Llistat dels famosos catalans que estan a favor i en contra de la independència

Personalitats com Jorge Javier Vázquez, Pau Gasol o Mercedes Milá, en alguna ocasió s'han posicionat sobre el futur de Catalunya

La independència de Catalunya és un tema que també afecten els famosos, normalment la majoria d'ells opta per no parlar de temes polítics, malgrat que hi ha alguns que no tenen cap problema en manifestar les seves ideologies.

Jorge Javier Vázquez

Un dels catalans més famosos de l'actualitat és el presentador de 'Sálvame', Jorge Javier Vázquez. Ell ha reconegut en més d'una entrevista que no tindria por a una possible independència de Catalunya si això millorés la qualitat de vida de la gent, encara que aspira al fet que tot aquest procés es realitzi sense enganys. El badaloní en alguna ocasió ha revelat que va votar a Pedro Sánchez i a Manuela Carmena.

Jorge Javier Váquez en una de les fotografies que ha compartit durant les seves vacances
Jorge Javier Váquez es posiciona amb els partits d'esquerres  | INSTAGRAM

 

Karmele Marchante

La mediàtica col·laboradora de programes del cor, Karmele Marchante, sí que està a favor de la independència. Fins i tot ha format part de campanyes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).  La periodista ha estat molt criticada per les seves declaracions, sobretot durant la seva estada a 'Sálvame'. Cal recordar, per molt sorprenent que sembli, que la catalana va estar molt a prop de respresentar Espanya a Eurovisió.

Pau Gasol

Un dels millors esportistes catalans de la història, Pau Gasol, ha manifestat en nombroses ocasions que se sent espanyol i català. Així, sense haver explicat si votaria a favor o en contra de la independència de Catalunya, sí que ha tingut frases públiques i reveladores com: «Tinc el meu passaport espanyol, és el meu país». Encara que també en alguna ocasió ha revelat que els catalans tenen dret a votar en un referèndum. Per contra, el seu germà, una altra icona de la selecció, ha manifestat el seu suport al referèndum d'una manera més clara.

Pau Gasol
Pau Gasol sempre ha defensat la samarreta de la selecció espanyola amb molt d'orgull   | EFE

 

Mercedes Milá

La presentadora Mercedes Milá, una històrica de Telecinco gràcies a 'GH,' va explicar que ella diria «no» a la independència de Catalunya, mostrant-se sempre ferma als seus sentiments catalans. La periodista és catalanista però no independentista.

Pep Guardiola

Pep Guardiola és un autèntic independentista reconegut. Fa molt de temps que no oculta les seves tendències separatistes. De fet, fa anys es va posar davant les càmeres per a dir que Catalunya no era Espanya. Segons s'ha anat accelerant el procés,  l'esportista s'ha anat comprometent més amb la causa, fins a arribar a entrevistar-se amb Artur Mas, tancant la llista unitària d'aquest amb ERC.

Imatge de Pep Guardiola portant el llaç groc | Cedida

 

Javier Sardà

Javier Sardà, conegut pel seu pas pel mític 'Crónicas Marcianas',  s'ha mostrat partidari del no a la independència i, sobretot, contrari al procés de la manera en què l'ha plantejat el Govern. Ell mateix ha col·laborat en alguna ocasió al programa 'Al Rojo Vivo' on sempre s'ha mostrat molt en contra.

Estopa

El duo català Estopa, format pels germans Muñoz,  ja van deixar clar en 2012 que mai donarien suport a la independència de Catalunya amb el seu vot. En alguna ocasió han intentat contactar amb ells per donar suport a la independència, motiu pel qual van haver de publicar a Twitter un missatge per confirmar que no ajudarien al procés.

Lluís Llach

Lluís Llach és tota una figura de la cultura catalana, va afirmar que si no sortia la independència, s'anava al Senegal a viure. Aquest comentari va causar una forta revolada mediàtica. Al final, s'ha quedat amb un escó al Parlament.

Javier Cárdenas

Una de les veus més populars de la ràdio, Javier Cárdenas, no està a favor de la independència de Catalunya. Ell mateix està convençut que la majoria dels catalans no estan a favor de la independència, basant-se en la baixa participació de les consultes que s'han organitzat.

Javier Cárdenas creu que la majoria dels catalans no són independentistes  | RTVE

 

Joel Joan

«Espanya ja no ens fa por, ja no esperem els tancs», és una de les mítiques frases de l'actor Joel Joan, un català molt involucrat en temes polítics i en la independència de Catalunya.  Només cal entrar al seu Twitter per veure quines són les seves idees.

També et pot interessar...