Jay Z y Beyonce, dos famosos que se han declarado veganos.

Aquests 15 famosos expliquen per què són vegans

Descobreix els arguments que defensen per seguir una dieta cada cop més popular

Hi ha moltes persones famoses que són veganes i que potser no sabies que ho eren, com ara en Brad Pitt, en Liam Hemsworth o en Peter Dinklage, que a 'Joc de Trons' encarna el personatge de Tyrion Lannister. Tot seguit, t'explicarem en què consisteix exactament el veganisme, i algunes personalitats famoses com ara Alec Baldwin, Ariana Grande o Natalie Portman mostren les raons que les han conduït a seguir aquesta alimentació.

 

En què consisteix el veganisme i per quin motiu s'ha posat de moda?

Tot i que cada cop s'està posant més de moda, el veganisme continua essent una opció d'alimentació molt desconeguda que sovint s'ha vist envoltada de falsedats, mites i burles, tal com ha afirmat 'Carácter Urbano'. Probablement alguna vegada t'has demanat exactament en què consisteix el veganisme i quines diferències té amb la dieta vegetariana.

Tant les persones vegetarianes com les veganes tenen un tret comú: en tots dos casos, són persones que s'abstenen de menjar carn i peix. Ara bé, el veganisme va més enllà i implica deixar de menjar qualsevol producte que tingui un origen animal, com ara els ous, la llet i els seus derivats i els ingredients  que s'obtenen a partir dels animals, com en el cas de la mel.

Hi poden haver molts motius que fonamentin l'elecció d'una dieta vegana, però normalment les persones que decideixen deixar de consumir productes obtinguts a partir dels animals ofereixen tres explicacions bàsiques: arguments ecològics, perquè sostenen que el fet de capturar i criar animals per menjar-los és poc sostenible i nociu per al medi ambient, motivacions ètiques pel que fa als animals o bé les ganes de dur un estil de vida i una alimentació ben sans.

Molta gent opina que el veganisme és només una moda, i el fet que aquesta dieta cada vegada s'hagi popularitzat més a l'interior dels cercles elitistes ens pot fer  pensar d'alguna manera en una frivolització. Ara bé, les raons ètiques de les persones veganes no solen ser gens fàcils de rebatre.

Aquestes quinze estrelles veganes diuen per quin motiu ho són

Les motivacions que les mouen a ser-ho a nivell personal són totalment diferents. En alguns casos al darrere hi trobem una història personal, i en altres situacions es tracta de les ganes de seguir una moda concreta. Sigui com sigui, t'expliquem les raons que van fer que aquestes quinze persones famoses hagin optat per seguir una dieta vegana.

1. Jay-Z i Beyoncé

Beyoncé y Jay Z.
El matrimoni format per en Jay-Z i la Beyoncé segueix una alimentació vegana | Cedida

 

Cada cop és més habitual veure persones famoses compromeses amb la defensa del medi ambient. A l'inici d'aquest any, la sorpresa va ser important quan es va saber que el matrimoni que consta de més influència del planeta, format pels artistes Beyoncé i Jay-Z, afirmava que havia optat per seguir una dieta vegana i encoratjava tothom a cuidar la Terra amb una alimentació completament d'origen vegetal.

En Jay-Z i la Beyoncé expliquen, a l'interior del pròleg de 'Greenprint', que en un primer moment van decidir fer-se vegans perquè volien viure de manera més sana. Després, però, van adonar-se que la dieta vegana posseïa una funció encara més rellevant: protegir el medi ambient.

Hi ha diversos rumors, però, que afirmen que la dieta de la Beyoncé no és sempre estrictament vegana, però les paraules que va escriure semblen plenes de compromís: «Mirem de fer que aquesta missió es transformi en tot un moviment».

2. Natalie Portman

Natalie Portman.
L'actriu Natalie Portman fa anys que és vegana | Cedida

 

La intèrpret Natalie Portman va aprofitar la visibilitat dels Premis al Periodisme Ambiental per tal de dur-hi a terme un discurs en què defensava el veganisme com a opció d'alimentació i que va començar a circular ben ràpid per tot el món.

Li havien concedit un premi per al seu documental anomenat 'Eating Animals', en què feia una denúncia rotunda de l'explotació industrial animal, una activitat a la qual culpava de contaminar l'aigua, l'aire i la terra  especialment de les comunitats amb menys recursos. Igualment, el fet d'haver-se sumat al veganisme implica un compromís per tal d'evitar la condemna a la crueltat i el patiment de molts animals.

Per això, Portman anima a tothom a seguir l'exemple que predica. És vegana des de l'any 2011, i és vegetariana des que tenia 9 anys.

3. Ariana Grande

L'actriu i cantant Ariana Grande és vegana fonamentalment per raons dietètiques | Cedida

 

Ariana Grande va aprofitar la gran influència que té a nivell global  per tal de transmetre un desafiament als seus seguidors: fer-se vegans. La popular actriu i cantant és vegana sobretot per motius dietètics, perquè afirma que és una manera molt efectiva d'enfortir la seva salut i preservar la línia.

L'artista s'ha vist sotmesa a una carrera que avança a una velocitat vertiginosa i en què, a banda d'aconseguir èxits remarcables, ha hagut de suportar una ruptura sentimental i la mort d'un gran amor. Ara bé, ha explicat el gran secret que té per tal de conservar l'equilibri mental i un estat físic envejable: una alimentació adequada.

Per aquest motiu, aconsella consumir menys carn per tal de preservar la forma  i, de retruc, ajudar els animals. Igualment, afirma que hi ha un gran nombre de receptes d'allò més interessants per preparar plats vegans boníssims.

4. Bryan Adams

Bryan Adams.
El cantant Bryan Adams també fa una aposta ferma per la dieta vegana | Cedida 

 

El popular cantant del Canadà Bryan Adams va recórrer a les xarxes socials per tal d'emetre un missatge favorable a la dieta vegana. Des d'aquell moment, ha esdevingut un gran defensor de la causa.

La publicació que va fer amb les paraules «Go Vegan!» i en què explicava que amb 28 anys havia eliminat de la seva dieta el consum de peix i carn va deixar amb la boca oberta els cinc milions de seguidors que tenia en aquell moment a Facebook. A més, Adams va afirmar que des d'aquell moment està molt a gust amb l'estil de vida que porta: «puc obtenir qualsevol proteïna necessària a partir de les plantes».

Igualment, en aquesta publicació del mes de desembre de 2017, Adams remarca la rellevància de tenir cura del nostre cos mentre protegim la salut de la Terra.

5. Alec Baldwin

Alec Baldwin.
L'intèrpret Alec Baldwin va canviar de dieta fonamentalment a causa d'un problema de salut | Cedida

 

Hi ha diverses persones famoses que diuen que són veganes però que no s'ajusten a les normes de la doctrina més estricta. Ara bé, Alec Baldwin no forma part d'aquest grup de gent: l'actor afirma que la seva dieta vegana és ben rigorosa, i que té una motivació molt singular: afirma que contribueix a incrementar la seva potència sexual.

En un primer moment, va escollir seguir una dieta diferent perquè li van detectar diabetis. Ara bé, prèviament ja havia començat a prendre menys carn. Això va constituir un gran punt d'inflexió que li va fer decidir seguir una dieta vegana. Ara, l'intèrpret aconsella que tothom segueixi aquesta mena d'alimentació per tal de preservar la salut, per evitar perjudicar els animals i per protegir el medi ambient.

6. Woody Harrelson

Woody Harrelson.
Fa dues dècades que l'intèrpret Woody Harrelson va començar a canviar la seva dieta | Cedida 

 

L'intèrpret Woody Harrelson sempre ha estat disposat a posar cara a les diverses campanyes per promoure el veganisme. No només s'alimenta únicament de productes vegetals sinó que, a banda, és molt espiritual i està compromès  amb causes diverses.

Igualment, cal remarcar que és activista mediambiental, que ensenya ioga i que forma part de l'organització PETA, que defensa els drets humans i lluita contra el maltractament animal.

Fa 20 anys que Harrelson va optar per deixar de prendre productes làctics per mirar de resoldre els problemes d'acne que tenia, cosa que va fer que veiés els efectes que els aliments poden produir per al nostre cos. L'actor afirma que la seva elecció és un compromís a qualsevol nivell.

7. Paul McCartney

Paul McCartney.
McCartney està molt compromès amb el planeta | Cedida 

 

El conegut artista, que va formar part dels mítics Beatles, també és molt popular per les campanyes que ha dut a terme en defensa del medi ambient i d'altres causes similars, i va dur a terme la producció d'un documental amb l'objectiu de fomentar la campanya «Dilluns sense carn».

McCartney entén que no és gens fàcil que la gent decideixi ser vegana d'un dia per l'altre, però un pas molt rellevant és començar deixant de prendre carn un dia cada setmana. El rerefons de tot això, diu, amaga un compromís amb el nostre planeta, perquè amb el seu documental mira d'advertir dels grans impactes per al canvi climàtic que té la ramaderia.

A banda, l'artista va explicar en un moment donat que va decidir deixar de menjar animals perquè va poder contemplar el patiment d'un peix que havia pescat amb les seves pròpies mans.

8. Kim Basinger

Kim Basinger.
L'actriu Kim Basinger és tot un referent del compromís amb el medi ambient | Cedida 

 

Amb 65 anys, no hi ha gaire gent que pugui vantar-se de mantenir-se en tan plena forma com aquesta actriu, que quan era jove va ser un mite eròtic per a molta gent i que actualment dona un gran exemple de consciència i compromís pel que fa al medi ambient.

Resulta clar que la dieta de Basinger no és fruit d'una moda temporal: no menja productes d'origen animal des que tenia vuit anys, i sempre ha defensat els drets dels animals. Durant aquest període tan llarg de combat contra el patiment dels animals, va dir unes paraules molt recordades: «En cas que tinguessis la capacitat de veure o de sentir el patiment, no t'ho pensaries més d'una vegada».

Per aquest motiu, ens anima a eliminar la carn de la nostra dieta com una manera de retornar la vida i amb l'objectiu que la persona pugui desenvolupar-se en igualtat amb la resta d'éssers vius que existeixen.

9. James Cameron

James Cameron.
El conegut director de cinema James Cameron també és vegà | Cedida 

 

James Cameron, molt conegut per haver dut a terme la direcció de la pel·lícula 'Titanic', proposa seguir una alimentació vegana per reemplaçar la Viagra. Tal com hem vist amb Basinger, Cameron també fa molt de temps que és vegà i que defensa els drets dels animals: va deixar de consumir productes d'origen animal quan tenia set anys.

Per tal de contribuir a la causa amb tot el potencial de què disposa, va dur a terme el documental 'The Game Changers', on apareixen diversos atletes que segueixen una dieta vegana per tal de mostrar al món els avantatges per al cos que té l'alimentació sense proteïnes d'origen animal i no processada.

Al moment estrella de 'The Game Changers', però, tres de les figures que hi apareixen es posen en mans d'un uròleg molt conegut per mirar de demostrar que el veganisme contribueix a fer créixer la libido masculina i a gaudir d'una millor erecció.

10. Miley Cyrus i Liam Hemsworth

Miley Cyrus y Liam Hemsworth.
El matrimoni format per Miley Cyrus i Liam Hemsworth també segueix una dieta vegana | Cedida 

 

Tant a la Miley Cyrus com al Liam Hemsworth, el seu marit, els encanta mostrar la seva passió pels animals i el compromís que tenen amb el medi ambient. La cantant va publicar una fotografia a Instagram on es podia veure el tatuatge que du, amb les paraules «Vegana per a tota la vida», i de tant en tant també publica fotografies dels plats que menja, en què els ingredients són exclusivament vegetals.

Els 69 milions de seguidors de la cantant estan meravellats amb el seu estil de vida. Cyrus va decidir deixar la carn el 2014, després que morís el seu gos. A més, cal remarcar que Liam Hemsworth, marit de Cyrus, va ser considerat  el vegà més sexi de l'any 2016.

Pel que fa a l'intèrpret, va decidir seguir aquesta dieta després d'haver-se conscienciat al voltant del tema del patiment animal, i encoratja a totes les persones a mostrar-se més actives per tal de protegir els animals.

11. Peter Dinklage

Peter Dinklage.
Peter Dinklage és un altre actor que no menja cap producte d'origen animal | Cedida

 

El premiat intèrpret que encarna el popular personatge de Tyrion Lannister a la sèrie 'Joc de Trons' també és un activista ferm pel benestar animal, que combina els seus rodatges amb diverses campanyes per protegir els animals.

Hi ha escenes de la coneguda sèrie en què l'hem pogut veure menjant carn, però Dinklage ha afirmat que sempre són substituts vegans dels productes càrnics. No trencaria mai amb la seva estricta dieta vegana, iniciada durant la seva etapa adolescent i que afirma que és un model d'alimentació que guarda coherència amb un estil de vida que tingui cura de l'entorn.

De fet, l'any 2012 l'actor va posar cara a una campanya que promovia Farm Sanctuary per tal de modificar la manera que té la societat de tractar els animals de les granges.

12. Brad Pitt

Brad Pitt.
Una altra cara molt coneguda del veganisme: Brad Pitt | Cedida 

 

Tant l'actor Brad Pitt com la que va ser la seva dona, Angelina Jolie, han estat implicats un gran nombre de vegades en diverses causes mediambientals, a favor dels drets humans i del benestar animal. Ara bé, no tothom és conscient que, a banda de ser un ecologista molt reconegut, Pitt segueix una dieta vegana.

Quan encara estaven junts, de fet, Jolie havia afirmat que en algunes ocasions havia intentat seguir aquesta alimentació sense èxit. Sembla que l'actor tenia més avantatge en aquest sentit, perquè fa molts anys que està conscienciat  del fet que cal prendre menys carn per tal de posar fi a l'explotació dels animals i per afavorir la salut del planeta.

A títol d'anècdota, volem remarcar que en algun cas Brad Pitt fins i tot havia assegurat que veure una persona menjant un filet al seu davant el posava de mala lluna.

13. Leona Lewis

Leona Lewis.
La cantant Leona Lewis fa molts anys que no pren carn | Cedida 

 

L'any 2006, Leona Lewis va guanyar el concurs Factor X. Des d'aquell moment, la seva fama ha anat creixent a ritme vertiginós, i la seva fortuna també. Ara bé, ha arribat a afirmar que no dubtaria i ho entregaria tot per tal d'aconseguir que el món quedés lliure del patiment animal.

Va deixar de menjar carn amb només dotze anys, i fa uns quants anys que va decidir apartar qualsevol producte d'origen animal de la dieta i fer-se vegana. Va afirmar que una de les raons que la van portar al veganisme va ser haver llegit sobre els riscos que pot comportar el consum diari d'ous.

Ara bé, no només podem veure afirmades les seves conviccions a través dels discursos que fa: l'any 2008 va arribar a rebutjar una oferta que li havia fet Harrods per fer una promoció, de ni més ni menys que 800.000 lliures, quan va descobrir que la marca feia servir pells d'animals. Igualment, va llançar una línia de productes cosmètics pròpia, per garantir que es produeixen sense crueltat animal.

14. Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres.
La presentadora Ellen DeGeneres és vegana des de l'any 2008 | Cedida 

 

La presentadora televisiva Ellen DeGeneres, que ha estat guardonada amb diversos Emmy, afirma: «Soc Aquari, lesbiana i també vegana». La fama que té ha contribuït a fer que contempli diverses formes de lluita i que trenqui amb diversos prejudicis, gràcies a una personalitat molt independent.

Segons ella, la dieta és una altra faceta que permet viure en consonància amb els principis de cadascú i  respectant els drets dels animals, així com els drets humans. Igualment, va reconèixer que de petita va patir abusos sexuals. Tot i que la seva vida no ha estat fàcil, ha arribat a desenvolupar una personalitat molt ferma i determinada.

Amb Portia de Rossi, la seva parella, són veganes des de l'any 2008 i en un futur ja han fet plans per tal de posar en marxa un restaurant vegà.

15. Pamela Anderson

Pamela Anderson.
La model i actriu Pamela Anderson també segueix una alimentació vegana | Cedida

 

És possible que no t'esperessis trobar-la aquí.  Doncs, tal com pots veure, aquesta model i intèrpret té més dits de front dels que alguns pensaven, i moltes vegades s'ha ofert per posar veu a la causa que lluita a favor del benestar animal.

Ho ha dut a terme d'una manera ben singular: afirma que «els porcs i els pollastres són animals d'allò més interessants, gaudeixen de personalitat pròpia, i tothom hauria de ser conscient que menjar animals implica contribuir al seu patiment». Anderson afirma que no menja productes d'origen animal des de fa anys, i que ha participat en diverses campanyes de l'organització PETA.