¿Quién es el verdadero valonqar de Cersei?

Les principals teories de la temporada 8 de 'Joc de Trons'

Podrien ajudar a explicar el final d'aquesta popular sèrie

L'estrena de la temporada número 8 de la popular sèrie 'Joc de Trons' és a tocar. Es tracta d'una de les produccions que més gent tria veure durant els seus moments d'oci i, tal com podíem esperar-nos, s'han produït tota mena d'especulacions al voltant de diverses teories que parlen del final de la producció en aquesta temporada. De fet, n'hi ha que tenen molt de sentit. Ara bé, la sèrie no destaca precisament per la seva predictibilitat, i qualsevol dels seus personatges podria patir un tràgic final.

El tràiler de la temporada final i les seves claus principals

Sigui com sigui, abans de posar-nos a parlar de teories, mirem d'analitzar els detalls relacionats amb el tràiler de la temporada final  de la sèrie. Només 10 dies després d'haver-se estrenat, ja s'ha visualitzat més de 45 milions de vegades, tal com ha revelat 'Carácter Urbano', cosa que ha batut els rècords d'HBO i que ens demostra que aquesta darrera temporada ha generat unes expectatives enormes.

Si observem els primers plans del vídeo, segurament ens descoratjarem: l'Arya corre, molt espantada, a través dels passadissos que hi ha a Invernalia. Deu haver tingut lloc alguna cosa ben grossa a la ciutat principal del Nord, perquè la jove no s'espanta fàcilment. 

Arya Stark.
La jove Arya, en un dels primers fotogrames que ens mostra el tràiler | HBO

 

A més, es veu un altre pla que ens ensenya en Varys a les criptes d'Invernalia, amagat en companyia de nens i dones. Per això, podem suposar que s'ha produït l'arribada de la Daenerys al Nord,  amb els seus dos dracs, el seu seguici i en Jon Neu.

Igualment, crida l'atenció el moment protagonitzat pel mestre Qyburn i la Cersei. A la reina regent li cau una llàgrima, però n'ignorem la raó. Plora perquè ha mort algú proper o perquè ha perdut el fill que en teoria estava esperant? En una altra de les seqüències del tràiler, de fet, la Cersei pren vi, cosa que no podria fer si estigués esperant un fill.

Cersei, junto al maestre Qyburn.
La reina regent Cersei, en una escena amb el mestre Qyburn | HBO

 

També ens crida l'atenció en Jaime i el seu discurs, en què afirma que lluitarà per les persones vives. Això ens podria donar a entendre que l'home dels Lannister ha optat per unir forces amb la mare de Dracs, tot i que també podria ser que hagués decidit retornar a Desembarcament del Rei amb la seva germana. Ens inclinem per la primera opció.

El clímax del tràiler es produeix quan hi apareixen diverses escenes de combats, que s'afirma que són els més grans que s'han vist a la petita pantalla, i quan la Daenerys i en Jon s'acosten als seus dracs. En Jon gosarà pujar al damunt d'un drac?  Sigui com sigui, se'ns mostra que l'exèrcit dels Caminants Blancs ha aconseguit arribar als Set Regnes, tal com podem veure a l'últim pla si observem les potes del cavall.

Jon Nieve y Daenerys, junto a sus dragones.
En Jon i la Daenerys, amb els seus dracs | HBO

 

Ara bé, en aquest tràiler no tenen gaire paper ni la Sansa ni en Tyrion. Només veiem algun primer pla d'allò més esporàdic de la Sansa i, pel que fa a l'home, únicament observem com contempla un drac totalment astorat. Si tenim en compte la trajectòria de la producció, podria ser que n'hi hagués un dels dos personatges que acabés mort, o fins i tot els dos.

Les principals 6 teories de la darrera temporada de 'Joc de Trons'

Hem fet un recull de les principals teories per tal d'extreure'n conclusions pròpies. No n'hi ha cap que sigui un disbarat perquè, si hem après alguna cosa de George R. R. Martin i dels creadors de la sèrie, és que tot és possible a 'Joc de Trons'.

1. El Rei de la Nit és, en realitat, en Bran

Es tracta d'una de les teories que tenen més partidaris, segurament perquè no és gens desgavellada. La teoria es basa en el fet que, un cop ha esdevingut el corb de tres ulls, en Bran és capaç de viatjar a través del temps i d'exercir un control mental sobre alguns éssers, tal com va passar amb en Hodor durant la seva joventut. 

¿Es Bran el Rey de la Noche?
Podria ser que en Bran fos, en realitat, el Rei de la Nit? | HBO

 

La seva habilitat faria que volgués protegir de manera desesperada el regne dels humans. Primer de tot, adoptant el cos del Rei Boig, Aerys Targaryen, i demanant que els cremessin a tots —fent referència als Caminants Blancs. Igualment, podria haver-se transformat en el rei llegendari Brandon Stark per tal de dur a terme l'aixecament del Mur. Si anem encara més enrere, veiem com hauria adoptat el cos de l'home que va ser convertit en Rei de la Nit pels Fills del Bosc.

Això faria que fos, en realitat, el Rei de la Nit, cosa que contribuiria a explicar l'actitud diferent que veiem que té durant la darrera temporada. El jove va arribar a assegurar que el caos és una escala.

2. En Tyrion és, en realitat, un Targaryen

Podria ser que en Tyrion fos mig Targaryen, una possibilitat fonamentada en l'evidència que es va produir un romanç entre l'Aerys Targaryen i la Joanna Lannister, la dona d'en Tywin. Fruit d'aquesta història, hauria nascut en Tyrion.

El padre de Tyrion podría ser Aerys II.
L'Aerys II podria ser el pare d'en Tyrion | HBO

 

Els llibres de George R. R. Martin contenen diverses informacions que podrien servir per reforçar la teoria. La primera de totes és que el monarca Aerys II era conegut per visitar les dames de la cort de manera molt recurrent, i la Joanna era una d'aquestes dames. La segona és que, després que els germans Jaime i Cersei naixessin, tant el monarca com el seu hereu van marxar a Roca Casterly, on es van quedar durant un any sencer.

Ara bé, el naixement d'en Tyrion no es va produir fins uns quants anys més tard. En concret, va néixer el 274 d. C. —després que es produís la conquesta d'Aegon. Tot i que les visites secretes del Rei Boig a la Joanna podrien haver continuat, no resulta gaire probable que tots dos fossin pares d'un mateix fill. Sembla més plausible que aquesta informació aparegui en algun llibre per resoldre la incògnita.

3. En Jon Snow és, en realitat, l'Azor Ahai

La fetillera anomenada Melisandre ens explica, a partir de la temporada 2, la història de l'Azor Ahai, un heroi que va rescatar el món de les urpes de la llarga nit  i dels Caminants Blancs i que es reencarnarà per tal de tornar a dur a terme aquesta comesa. La dona vermella estava convençuda que l'heroi reencarnat era l'Stannis Baratheon, però ja coneixem la sort del gran de la casa Baratheon.

¿Es Jon Nieve el verdadero Azor Ahai?
Podria ser que en Jon Snow fos, en realitat, l'Azor Ahai? | HBO

 

Hi ha alguns altres personatges de la sèrie, com ara en Varys, que estan convençuts que, en realitat, aquest heroi és en Jon Snow. La llegenda explica que l'Azor Ahai va veure's obligat a sacrificar la Nissa Nissa, la seva dona, per tal de poder forjar l'espasa anomenada Portadora de Llum, amb la qual havia de salvar el món. En cas que prosperi un eventual romanç entre la Daenerys i en Jon, l'Snow hauria de matar la Targaryen. Aquest fet encaixaria amb els mots de l'actor Kit Harrington que, sobre el final de la sèrie, va afirmar que potser no seria un final feliç, però que seria satisfactori. 

4. La persona que narra la història és en Sam 

La història de Ponent sempre ha fascinat i interessat en Sam, a qui veiem gairebé sempre envoltat de llibres d'antics mestres per mirar-hi de localitzar dades interessants. Durant la darrera temporada, veiem que du a terme una visita a la Biblioteca de la Ciutadella, per tal d'informar-se millor al voltant dels Caminants Blancs i de com els podria vèncer. Totes aquestes proves ens fan deduir que el paper de Samwell Tarly serà clau.

¿Se convertirá Sam en el narrador de la historia?
En Sam és qui narra la història? | HBO

 

Hi ha una teoria que afirma que en Sam esdevindrà el gran mestre que durà a terme la narració de la història de la guerra contra l'anomenat Rei de la Nit. Fins i tot, hi ha persones que han arribat a afirmar que en George R. R. Martin podria fer una aparició a la sèrie, amb el paper d'un Sam envellit, per tal de tancar del tot la vuitena temporada i la sèrie d'HBO.

5. La Cersei i el valonqar

Des que era una nena, la Cersei ha dut a les espatlles l'anomenada profecia del valonqar, un ésser malvat que posaria fi a la seva existència. En l'idioma alt valyri, un dels que s'han inventat per a la saga, valonqar és un mot que vol dir «germà petit». Per això, la Cersei pensa des de la seva infància que el detestable valonqar que la mataria és en Tyrion.

¿Quién es el verdadero valonqar de Cersei?
Qui deu ser el valonqar que ha d'acabar amb la Cersei? | HBO

 

Sigui com sigui, el mot valonqar no consta de gènere. Per tant, podria ser que la valonqar fos la petita de la casa Stark, l'Arya. Tenia la Cersei dins de la seva llista, i ara té la possibilitat d'adoptar la cara de Ditpetit per tal de no cridar l'atenció a Desembarcament del Rei.

Igualment, hi ha una teoria que afirma que, en realitat, el valonqar és en Jaime. Tal com hem pogut observar durant la temporada 7, el Matarreis podria acabar lluitant amb el bàndol enemic, perquè va fer la promesa de lluitar per als vius. En qualsevol cas, hi ha molts indicis que apunten al fet que la Cersei morirà durant aquesta última temporada.

6. Qui acabarà seient al damunt del tron de ferro?

Amb l'amenaça de l'exèrcit de morts i del Rei de la Nit sobre Ponent, la sort del tron de ferro no apareix com un dels grans problemes urgents. Tot i que la Cersei ha tingut l'habilitat de mantenir-se amb el poder  al llarg d'un període important, ara no es troba en una posició gaire còmoda, i això només podria canviar si els mercenaris de la Companyia Daurada propiciessin un altre gir dels esdeveniments.

Com que en Jon Snow és el fill secret de la Lyanna Stark amb el príncep Rheagar, seria lògic que deixés de regnar al Nord per esdevenir el monarca legítim de Ponent sencer. Molta gent també coincideix amb el fet que la Daenerys ha demostrat, igualment, que val molt com a monarca, però també cal tenir present el fill bastard d'en Robert Baratheon, en Gendry. Tot i que el seu rol ha estat secundari, hem de contemplar la seva legitimitat pel que fa al tron. Sigui com sigui, la vuitena temporada de la sèrie 'Joc de Trons', que s'estrenarà el proper dia 14 d'abril, farà que s'esvaeixin tots aquests dubtes.