Victòria Frederica durant l'esdeveniment 'We Love Flamenco' a Sevilla

Nicolás, el segon pare de Victòria Frederica i Froilà amb una feina vital

Coneixem la figura de Nicolás Murga, testaferro del rei emèrit Joan Carles I

La figura de Nicolás Murga, coronel de l'Exèrcit de l'Aire, torna a estar en el focus mediàtic després de sonar a causa dels diferents escàndols de Joan Carles I. Murga va ser el teòric testaferro del rei emèrit, ja que hauria pagat les despeses del pare del rei Felip VI i altres familiars amb les targetes de crèdit opaques, anomenades 'targetes Royal Black'.

Ara, el coronel torna a sortir a la palestra després de la publicació d'un reportatge a 'Vanity Fair'. Segons la informació de la coneguda revista, els nets del rei emèrit, Victòria Frederica i Froilà, li professen una gran estima al coronel Murga: «És un membre més de la família. Servir a la Família Reial ha deixat de ser només treball des de fa molt. Els fills de la infanta Elena tenen una relació molt estreta amb ell. Li diuen Nico i parlen diàriament amb ell per telèfon», revela una font pròxima a 'Vanity Fair'.

Nicolás Murga va treballar al Palau de la Zarzuela de 2007 fins a 2017 com a assistent del monarca, i la confiança que van anar forjant Murga i el rei emèrit, va fer que Joan Carles I el nomenés marmessor perquè administrés la seva herència entre la Reina Sofia i els seus descendents quan arribés la seva mort.

«És el canal amb el seu avi»

Nicolás Murga fins ha sigut un fort suport per Froilà i com a font de motivació perquè estudiï. «Ha arribat a anar a la universitat per parlar amb professors de Felip quan ha tingut alguna ratxa més difícil. Nico és un segon pare per a ell. Li dona bons consells, li recomana què fer quan té dubtes i exerceix de canal amb el seu avi», apunten fonts pròximes a la revista.

Murga, que va iniciar la seva relació professional amb el rei Joan Carles I l'any 2007, ha estat molt important per posar pau entre el rei emèrit i el seu net Froilà: «Alguna vegada Felip i el rei emèrit s'han enfadat i Nico sempre ha posat ordre i ha intentat llimar asprors».  A més, el coronel ha estat sempre aquí per ajudar a Froilà amb altres assumptes.

«També s'ocupa d'algunes coses de pura intendència com gestionar un viatge. I del tema sentimental! Sempre li dona suport. Felip i Victòria Frederica l'estimen molt. Ja dic que és com un segon pare».

Murga, relacionat amb l'escàndol de les targetes opaques 'Royal Black'

L'escàndol que va sortir a la llum fa unes setmanes sobre les 'targetes Royal Black' estaven a nom del coronel Nicolás Murga, i amb les mateixes es van pagar teòricament alguns 'regals' del rei Joan Carles i altres familiars. Suposadament, aquests diners hauria sortit de l'empresari mexicà Allen Sanginés-Krause.

En el seu dia, 'TVE' va publicar que Sanginés-Krause va admetre que va enviar 270.000 euros al coronel Nicolás Murga Mendoza entre 2017 i 2018. Els diners es va enviar en quatre transferències de 50.000 euros cadascuna, una altra de 40.000 i una altra més de 30.000 euros. Els enviaments provenien de comptes d'un banc irlandès tenint com a destinatari a Ibercaja.

L'empresari també va confirmar a 'TVE' que els diners esmentats anaven a parar a la compra, la cura i el manteniment rutinari d'una egua, i que li va lliurar uns 100.000 euros al monarca emèrit en viatges per la seva gran amistat.

De totes maneres, aquesta versió va ser la que ofereix el mexicà en la seva declaració a la Fiscalia Anticorrupció. Les transferències es van fer a 'Viajes El Corte Inglés'. El muntant econòmic d'aquestes targetes hauria sigut usat en viatges a 'Uber' i 'Cabify' dels fills de la infanta Elena i a classes de piano, tal com va apuntar el diari digital 'El Confidencial'.