Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant

El dia que Felip i Letícia van decidir no dormir a Barcelona per vergonya

Pilar Eyre ha revelat l'anècdota al seu bloc de 'Lecturas'

Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant
El dia que Felip i Letícia van decidir no dormir a Barcelona per vergonya  | Cedida

Els escàndols del rei Joan Carles han provocat més d'un maldecap al seu fill, Felip VI. Al llarg d'aquests sis anys de regnat, l'actual monarca s'ha hagut d'enfrontar a múltiples fronts oberts que han reobert el debat sobre la monarquia. Aquestes polèmiques han tacat de forma directa la figura de Felip VI, que ha hagut de fer un esforç extra per rentar la seva imatge i reivindicar la transparència de la institució.

Els intents de Felip VI per escenificar la ruptura amb el seu pare, Joan Carles I

Felip VI ha hagut de prendre decisions dràstiques per escenificar la ruptura definitiva amb l'anterior regnat del seu pare, vinculat a presumptes il·legalitats com el cobrament de comissions i altres possibles delictes derivats com frau a la Hisenda pública o blanqueig de capitals.

Així, l'actual monarca va prendre la decisió de desvincular-se de Joan Carles I renunciant a la seva herència, una decisió a la qual va donar suport fermament la reina Letícia, conscient que era una acció necessària per evitar l'enfonsament de la Casa Reial i garantir el regnat d'Elionor.

També va optar Felip VI per retirar-li al seu pare l'assignació del Pressupost de l'Estat que li correspon, una decisió insòlita i molt dràstica que ja havia pres en el passat, quan va aprovar la retirada del ducat de Palma de Mallorca a la seva germana Cristina, el juny de 2015.

Però, més enllà d'apagar els escàndols de la seva família amb decisions contundents institucionalment, Felip VI ha intentat escenificar la ruptura que ha tingut amb el seu pare a l'àmbit personal i ètic. El marit de Letícia reprova les conductes que el seu pare ha dut a terme durant el seu regnat, que s'ha caracteritzat també per les infidelitats i l'alt tren de vida del rei emèrit.

I és que el rei Felip VI sempre ha estat incòmode davant les relacions extramatrimonials del seu pare, tal com ha confirmat recentment Pilar Eyre al seu bloc de 'Lecturas'.

L'anècdota de Pilar Eyre sobre Felip, Letícia, Joan Carles I i Corinna Larsen

Pilar Eyre ha explicat una curiosa anècdota que ha posat de manifest la incomoditat dels actuals reis davant la relació de Joan Carles I amb Corinna Larsen, que posteriorment revelaria al món els secrets més íntims de la seva relació. La periodista especialitzada en la Casa Reial espanyola ha relatat una situació ocorreguda durant els premis 'Laureus' de Barcelona, on alguns presents van començar a «sospitar que entre el Rei i l'alemanya hi havia una relació seriosa».

En aquest esdeveniment, Corinna exercia d'amfitriona, deixant entreveure que estava completament integrada dins el cercle del rei emèrit però amb excepció de Felip i Letícia, que es van mostrar incòmodes davant els gestos de complicitat entre Joan Carles i Corinna. La situació va arribar fins al punt que els reis van decidir no quedar-se a dormir a Barcelona i tornar a Madrid per la vergonya que havien passat durant l'esdeveniment.

«Coneixia els noms de tots, departia amb la infanta Cristina i Iñaki, que la tractaven amb gran deferència... Felip i Letícia, però, malgrat que havien de quedar-se a dormir a Barcelona després d'acudir a un acte en què es van mostrar incòmodes, van preferir tornar a Madrid. Corinna i Joan Carles intercanviaven somriures i mirades còmplices, és tan difícil amagar els sentiments amorosos! 'Donya' Sofia, obligada a quedar-se a Madrid, patia en silenci, encara que estava ja al cap del carrer de la relació», explica Pilar Eyre a 'Lecturas'.

L'anècdota de la periodista es basa en una informació oferta per la presidenta d'una fundació que va menjar aquell dia amb el Rei, l'alemanya i altres patrons de fundacions a Madrid. «Molt alta, amb el cap dret, una forma de moure's juvenil que transmetia energia i alegria de viure... N'hi havia prou que li digués

una frase al senyor Joan Carles perquè aquest es posés a riure a riallades. Mai he vist un home tan perdudament enamorat!», explica el testimoni a Pilar Eyre.