Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Els reis Felip i Letícia passejant per Gijón durant la seva ruta per Espanya després de la crisi del coronavirus. 29 juliol 2020.

El dia que Felip VI i Letícia van guanyar a la loteria: hi ha sospites que no agraden

Els reis van rebre 20 dècims com a regal de noces

Els reis Felip i Letícia passejant per Gijón durant la seva ruta per Espanya després de la crisi del coronavirus. 29 juliol 2020.
El dia que Felip VI i Letícia van guanyar a la loteria | Catalunya Diari

Comprar dècims per al sorteig del 22 de desembre és una de les tradicions preferides dels espanyols. Per commemorar la data del seu enllaç matrimonial, el 22 de maig de 2004, Felip i Letícia van rebre com a regal diversos números de loteria, que sospitosament van tocar. Van ser diversos treballadors de Televisió Espanyola els que els van obsequiar amb dècims als llavors prínceps d'Astúries.

Els hi van regalar un dècim amb la seva data de casament, el 22.504. Però aquest no va ser l'únic que van rebre: els empleats de la cadena pública van lliurar totes les terminacions possibles del 0 al 10 per assegurar-se que, com a mínim, rebrien el reintegrament.

Felip i Letícia van guanyar més de 25.000 euros

No obstant això, Felip i Letícia van endur-se alguna cosa més que això, ja que els actuals Reis d'Espanya van rebre 20 dècims per part dels treballadors de Televisió Espanyola. Encara que no va ser el premi del sorteig extraordinari de Nadal, els llavors prínceps d'Astúries van endur-se, a més de les aproximacions i els reintegraments, més de 25.000 euros, que van ser donats íntegrament a una ONG, tot i que mai es va especificar a quina fundació o associació va anar a parar aquests.

Finalment, el número premiat va ser el 22.500. «Amb 10 números, tens tres reintegraments assegurats, va tocar el 22.500 i també el nombre d'aproximació, el 22.501. Després els va tocar la centena a tots i un altre premi de tres nombres finals, el 507», va explicar llavors Miguel Grau, un dels treballadors de Televisió Espanyola.

Altres cares conegudes que han guanyat la loteria

Felip i Letícia no són els únics rostres coneguts que han aconseguit emportar-se el gros. Carlos Fabra, membre polític del PP, mantenia una estreta relació amb la sort, ja que fins a sis ocasions va obtenir el premi. Molts experts han assenyalat que la loteria és un mètode perfecte per netejar diner negre i la compra de dècims va ser una pràctica habitual per blanquejar diners.

El venedor del bitllet treia una plusvàlua, l'intermediari s'emportava una comissió i el comprador blanquejava diners sense haver de pagar impostos. Carlos Fabra entra dins d'aquest grup de persones perquè el polític ha estat processat judicialment per diferents delictes de tràfic d'influències, suborn, delictes fiscals i frau a Hisenda.

Així mateix succeeix amb Juan Antonio Roca, el màxim imputat pel cas Malaia ha estat premiat en més d'una ocasió. En 15 anys va aconseguir fins a 50 grans premis de la Loteria. Ell mateix va admetre en el judici de 2005 que va guanyar 646.000 euros en dècims premiats. Per la seva banda, Mercedes Milà i part de l'equip de la productora amb la qual treballava, Megamedia, es van dur la Grossa de Nadal l'any 2006.

Malgrat que no va anar a Nieves Herrero a qui li va tocar directament, ella també es va emportar una part del quart premi que va rebre el seu pare. Tan sols uns mesos després, el seu germà es va emportar un premi menor en la Loteria del Nen.

Soraya Arnelas sol comprar loteria a les ciutats en què actua i gràcies a això va guanyar 125.000 euros d'un dècim que es va emportar el segon premi. Una altra cara coneguda, com és l'actor Nacho Guerreros, es va dur la grossa de Nadal l'any 2002, encara que els diners li va tocar al seu pare, el seu progenitor el va compartir amb ell.

En aquell temps ell treballava com a cambrer i amb els diners que va aconseguir va emprendre un projecte teatral que li va servir per consagrar-se com un dels actors més reconeguts de país avui dia. A Carmen Lomana també li va tocar la loteria, però no va rebre ni un euro, perquè es va oblidar de mirar-lo, va descuidar-se de mirar la data i no va poder cobrar el dècim premiat.