Felip i Letícia, obligats a dir adeu a un dels homes més lleials que han tingut

La Casa Reial s'acomiada d'aquesta persona de confiança

Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant
Felip i Letícia, obligats a dir adeu a un dels homes més lleials que han tingut| Cedida

Sembla que el 2021 comença amb canvis inesperats en l'organigrama de la Casa Reial, i és que un dels homes de més confiança del rei Felip VI i de la reina Letícia ha decidit deixar el seu lloc per seguir amb la seva trajectòria laboral en un altre àmbit. Aquest no és altre que Alfredo Martínez Serrano, qui fins ara ocupava la direcció de protocol del Palau de la Zarzuela.

Martínez Serrano ha decidit abandonar de sobte la seva posició, deixant aquesta vacant lliure. Segons publica 'ABC', la seva intenció és fer-se càrrec d'alguna ambaixada que quedi aviat vacant, malgrat que encara no s'ha confirmat si ja té una adjudicada. Per aquest motiu, ja ha de desocupar en els pròxims dies el seu lloc en la institució espanyola.

Alfredo Martínez abandona la Zarzuela per treballar a l'Ambaixada

Segons apareix encara al web de la Casa Reial, «Alfredo Martínez Serrano va néixer a Oviedo l'1 d'abril de 1971. El 1994 es va llicenciar en Dret cursant els seus estudis a les Universitats d'Oviedo i Pisa. És Màster en Dret a la Unió Europea per la Universitat Lliure de Brussel·les i ha realitzat el programa de gestió pública per al lideratge de l'IESE. Ha completat la seva formació a la Universitat de Califòrnia. Després el seu ingrés a la carrera diplomàtica, ha estat Cap de Servei en el Gabinet del Ministre d'Afers Exteriors i ha exercit la Segona Prefectura en les Ambaixades d'Espanya a l'Aràbia Saudita, Bulgària, El Salvador i Egipte».

Però aquesta no és la primera vegada que Alfredo renúncia a la Casa Reial, sinó que, en concret, és la segona ocasió en què l'advocat decideix marxar del Palau de la Zarzuela. De fet, ja va estar treballant allà entre 2007 i 2012 com a segon cap de protocol de la Casa de Sa Majestat el Rei, però poc després va prendre la decisió de cedir el seu lloc a un altre professional per poder treballar a l'Ambaixada d'Egipte.

No obstant això, va tornar a la Casa Reial el 2014, quan Felip VI, ja proclamat Rei, va triar al seu equip i li va lliurar a ell la direcció de protocol, un lloc en el qual ha complert sis anys i mig, substituint a Cándido Creis. Martínez casat i amb tres fills, busca ara continuar amb la seva carrera diplomàtica, i compta amb el total suport dels Reis, que es troben buscant un substitut.

Jaime Alfonsín pensa jubilar-se

Però, segons apunten fonts properes als reis, encara sense confirmar, hi haurà un altre canvi en l'organigrama de la institució. Alguns mitjans, com 'Vanitatis', asseguren que Jaime Alfonsín, cap de la Casa del Rei, està pensant a jubilar-se. Jaime Alfonsín Alfonso va néixer a Lugo l'agost de 1956, pel que actualment té 64 anys. És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid amb premi extraordinari. Advocat de l'Estat i professor a ICADE, va passar a l'empresa privada: primer a l'assessoria de 'Barclays' i després a 'Uría & Menéndez'.

Molts anys després, aquest mateix bufet seria l'encarregat de redactar les capitulacions matrimonials prèvies al casament dels actuals Reis. D'allà va passar directament a ocupar-se de la Secretaria del Príncep. De fet, Jaime Alfonsín era el primer civil que arribava a Zarzuela.

En aquell moment, qui exercia la màxima potestat era Fernando Almansa, cap de la Casa de Sa Majestat, a què el cas Eva Sannum, exparella noruega de l'actual rei Felip VI, li va costar el seu lloc. Després d'aquest assumpte d'estat tan delicat, va haver-hi de sacrificar caps i la d'Almansa va ser la principal. D'altra banda, Alfonsín es va mantenir fidel a Felip VI i així ha estat durant tots aquests anys.


Comentaris

envia el comentari