Els reis d'Espanya

Felip i Letícia van estar a punt de separar-se l’any 2013

Durant l’estiu d’aquest any Letícia va evitar passar el màxim temps possible amb la família reial

L’any 2013 va ser complicat per la família reial. La primavera d’aquell any es va poder veure a Letícia amb les seves amigues per Madrid fins a altes hores de la matinada. Aquell mateix dia el, en aquell moment, príncep, també es va deixar veure sopant amb els seus amics, sol.  Aquí comencen els rumors que la parella no està passant pel seu millor moment i s’aviven els rumors que Letícia no encaixa en l’ambient que rodeja la vida de Felip.

Durant l’estiu, la família reial va començar les seves vacances a Marivent. Mentre es podia veure al príncep fent regates per Mallorca no se sabia res de Letícia ni les seves filles, que no van aparèixer fins al 3 d’agost i  van arribar just al moment en què començava la reunió de nets del Rei Joan Carles. Durant la reunió Letícia va evitar fer-se una fotografia amb la infanta Cristina.

Letícia va al·legar que tenia un motiu personal per quedar-se a Madrid a l’inici de les vacances. En tot cas, alguna cosa estranya estava passant a Mallorca. L’actual reina va marxar d’imprevist i sense les seves filles. Tot i no tenir una versió oficial els rumors deien que havia marxat a Suïssa o a Portugal.

Els rumors de ruptura es van avivar ràpidament

El 18 d’agost d’aquell mateix any surt un article a l’’ABC’ on es parla de «forts rumors de crisi matrimonial». «Els rumors es van disparar de nou quan la princesa va abandonar Mallorca tres dies abans que el seu marit i les seves filles, sense cap motiu que el justifiqués. Com també havia arribat a Palma tres dies després, Felip només va estar acompanyat per la seva dona cinc dels deu dies que va passar a l'illa», assegurava la crònica.

Letícia va desaparèixer durant gran part de les vacances de 2013, quan la família reial era a Mallorca | Cedida.

El motiu d’aquesta visible separació de la parella hauria estat, segons l’’ABC’, «el difícil encaix de la princesa en la Institució. Letícia seguia marcant un espai propi fora de la família que a vegades xocava amb la seva actual condició». 48 hores després ‘ABC’ va matisar la informació utilitzant eufemismes, però tothom parla ja del tema.

Letícia no s’adapta a les seves obligacions

El 24 d’agost, ‘El Confidencial’ explica que «la relació entre Letícia i Felip no és la que era;  la princesa no s’adapta a les seves obligacions i se la nota incòmoda en els esdeveniments representatius. Podria ser que aquest matrimoni no estigués preparat per carregar amb les responsabilitats constitucionals que s’esperen».

El periodista d’aquesta crònica explicava que si fallava el matrimoni de Felip i Letícia,  Espanya s’enfrontaria sense dubte a un debat sobre la forma d’Estat en què la Monarquia estaria en una clara desavantatge. Finalment, quan tothom s’esperava el pitjor, la crisi dels, ara, reis d’Espanya es vasolucionar, es va tornar a veure la parella junta i a partir d’allà la resta és història.

 

També et pot interessar...