Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Felip i Letícia, quan es van comprometre

Felip i Letícia es van casar sota una amenaça d'atemptat terrorista a Madrid

La preocupació va anar creixent quan pocs dies abans de la boda es va produir el robatori d'alguns ultralleugers

Felip i Letícia, quan es van comprometre
Els actuals reis d'Espanya es van casar farà ja 15 anys | CatalunyaDiari.cat

 

Una boda sempre és un dia especial i únic. Res ha de preocupar ni als nuvis ni als convidats i només han de centrar la seva energia a gaudir d'aquella magnífica jornada. Ara bé, si els que es casen són els futurs reis d'Espanya, les coses canvien. 

La revista 'Vanitatis' ha publicat en exclusiva una informació que fins al moment no havia vist la llum i que, sens dubte, va tenir en alerta totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat el dia de l'enllaç entre Felip VI i Letícia. Concretament,  el llavors ministre de Defensa, José Bono, explica que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) va alertar al govern espanyol d'una alerta terrorista amb motiu de la boda reial. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Un 22 de maig de 2004 molt delicat

Sense que pràcticament ningú ho sabés, aquell 22 de maig del 2004 es van extremar les mesures de seguretat a la capital del país, davant l'alerta, l'enllaç i la presència d'alts càrrecs institucionals i burocràtics arribats de tota Europa. En aquest sentit, Bono explica que: «El que volíem era que la celebració s'acabés quan abans millors i els mandataris estrangers marxessin com més aviat millor». I sí, aquesta era la prioritat per aquell dia, ja que l'alerta sobre un possible atemptat era força elevada.

La preocupació, a més a més, va anar creixent quan pocs dies abans de la boda es va produir el robatori d'alguns ultralleugers, fet que tenia en alerta a la seguretat de l'Estat. El llavors rei Joan Carles I era qui estava al corrent de tota aquesta informació, no va passar el mateix amb Felip VI, a qui no van voler dir-li res perquè pogués gaudir del seu dia com es mereixia. Quan semblava que tot estava controlat, el moment més crític va arribar a les 17.50 hores de la tarda quan van saltar les alarmes aèries. 

Tot va quedar-se en un ensurt i no hi havia cap perill d'atemptat | Archivo

 

La por dels atemptats de l'11-M

Per sort, només va ser una falsa alarma. Cal recordar que la inquietud i la preocupació estaven a flor de pell durant aquells mesos, ja que poques setmanes abans havia tingut lloc l'atemptat de l'11-M als trens de Madrid. Finalment, tal com tothom va poder veure i gaudir, a l'enllaç, l'única explosió que hi va haver va ser la de l'amor dels nuvis.

També et poden interessar...