YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Felip i Letícia se n'assabenten per la premsa: «Ja han tornat a Espanya»

La infanta Cristina ha tornat al seu país natal per passar el Nadal

Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant
La infanta Cristina ha retornat a Espanya | Cedida

A contrarellotge. La infanta Cristina ha tornat a Espanya a correcuita per a poder passar el Nadal amb Iñaki Urdangarin. Segons 'Vanitais', la filla menor del rei Joan Carles i la reina Sofia ha tornat al seu país natal per poder passar les festivitats al costat del seu marit en un moment d'allò més complicat per a l'exduc de Palma. 

I és que Iñaki Urdangarin acaba de passar uns dies aïllat per haver estat en contacte amb una persona contagiada de coronavirus. Amb la infanta Cristina a l'espera de poder reunir-se amb ell, sembla que el Nadal es presenta com a mínim convuls a la Casa Reial

Un possible viatge a Abu Dhabi?

La infanta Cristina no podrà reunir-se amb el seu pare si no viatja a Abu Dhabi, on el rei Joan Carles es troba allotjat des del seu exili el passat mes d'agost. Una possibilitat que cada vegada pren més força, especialment per Cap d'Any o per l'aniversari del rei Joan Carles, el pròxim 5 de gener. A més, l'estada d'Iñaki Urdangarin a la presó també impedeix que pugui celebrar aquestes dates com li agradaria.

No obstant això, l'exduc de Palma espera poder-se reunir amb la infanta Cristina durant el seu permís penitenciari. Tot i haver estat uns dies aïllat, ha donat negatiu en una prova PCR i, per tant, podria gaudir d'uns dies lliures per celebrar aquestes dates tan assenyalades costat de la seva família. L'any anterior, l'exduc de Palma va sortir de la presó just per gaudir de la nit de Nadal a Vitòria i va tornar a Brieva el 28 de desembre.

Si aquest any Iñaki Urdangarin repeteix el mateix calendari que en 2019, li quedarien només unes hores per sortir de la presó i retrobar-se amb els seus. Una opció que ha agafat força amb la tornada a Espanya de la germana de Felip VI.

A més, això podria donar peu al fet que la infanta Cristina i els seus fills aprofitessin els últims dies de l'any 2020 i els primers del 2021 per viatjar fins els Emirats Àrabs. D'aquesta manera, el Rei emèrit podria no passar només aquestes dates tan assenyalades i celebrar el seu 83 aniversari en companyia de la seva família.

La infanta Cristina podria passar el Nadal a Barcelona

D'altra banda, les fonts consultades per 'Vanitais' desconeixen si aquest any passaran el Nadal a Madrid, a Vitòria o si afegiran Barcelona com un altre dels seus possibles destins. La germana gran d'Iñaki Urdangarin, Ana, resideix a la Ciutat Comtal. Pablo, el segon fill de la parella, també hi viu, de manera que podria ser una oportunitat per reunir-se amb ells.

A més, no seria la primera vegada que escullen la capital catalana per passar els dies de llibertat de l'ex-duc de Palma. A Barcelona s'hi allotgen a casa d'una amiga de la Infanta Cristina que està ubicada al Maresme, una urbanització boscosa i poc transitada. Per aquest motiu, allà tenen la possibilitat de passar més desapercebuda.

Iñaki Urdangarin està a l'espera del tercer grau

La Junta de Tractament de la presó de Brieva, on està pres l'ex-duc de Palma, va decidir demanar per unanimitat el tercer grau per al cunyat de Felip VI. Ara ell es troba a l'espera que l'hi atorguin. Segons han assenyalat des de la Direcció General d'Institucions Penitenciàries a 'Vanitais', el que queda per saber és si decideixen aprovar la petició de la Junta de Tractament.

Una decisió que podria tenir resposta durant els pròxims dies, o allargar-se fins a finals del pròxim mes de gener. No és la primera vegada que Iñaki Urdangarin sol·licita el tercer grau, ja que el passat mes de juliol, després de presentar un informe favorable de la junta de tractament, les Institucions Penitenciàries van denegar-li aquesta possibilitat.

En el seu lloc, van decidir aplicar l'article 100.2, que permet certa flexibilitat com, per exemple, sortir un cap de setmana al mes i tres vegades per setmana per realitzar el seu voluntariat. Però, Iñaki Urdangarin va decidir recórrer aquesta decisió davant el jutge de Vigilància Penitenciària de Valladolid.

El lletrat li va donar la raó i va decidir atorgar-li el tercer grau. No obstant això, en aquest moment, la Fiscalia de Valladolid es va oposar i va presentar recurs. Finalment, l'Audiència Provincial de Palma va denegar el tercer grau a l'exduc de Palma el passat mes de setembre i, a més, també va perdre el dret a l'article 100.2.

Malgrat haver-li negat anteriorment, ara la Junta de Tractament s'ha mostrat favorable davant la possibilitat d'atorgar-li el tercer grau, després que hagi estat sol·licitat per unanimitat. Tal com assenyalen la Junta i les Institucions Penitenciàries, si Iñaki Urdangarin rep el canvi de grau, el més probable és que romangui al penal de Brieva.

Tot i que aquesta presó no té mòdul de tercer grau, han destacat que el cas del marit de la infanta Cristina és especial perquè està complint la seva condemna en un penal per a noies i, per tant, la seva permanència al centre no afectaria el seu dia a dia.


Comentaris

envia el comentari