Primer pla de Fidel Albiac

Fidel Albiac, enxampat en la seva pitjor mentida sobre l'última voluntat de la Jurado

Fidel Albiac ha tornat a ser qüestionat públicament

Fidel Albiac, durant anys, ha estat qüestionat per l'exmarit i la família materna de la seva dona. Tot i això, ella, amb el seu testimoni i amb proves, està deixant de manifest en la seva docusèrie que ell no és com aquells l'han pintat. Tanmateix, en aquesta demostració de com és de debò, ha aparegut algú que la contradiu.

En concret, el sevillà i la seva dona han estat qüestionats ara pel seu paper a l'obertura del museu de Rocío Jurado, el gran somni de la cantant. Qui s'ha encarregat de fer-ho ha estat Isabel Jurado, exalcaldessa de Chipiona i actual regidora del PP d'aquesta ciutat.

Fidel Albiac i la seva postura sobre el somni de la seva sogra

El marit de Carrasco sempre l'ha recolzat en el projecte del museu de la cantant, que aquest any per fi ha obert les portes. Tot i això, els Mohedano sempre han manifestat que, si no es posava en marxa, era perquè aquella no volia. L'han titllada de pessetera i de bloquejar el projecte per una qüestió merament econòmica. Ara, ella ho ha desmentit a la seva docusèrie: «Sempre he volgut que s'obrís, des del primer dia que se'm va dir. Això sí, sempre he volgut que s'obrís en les condicions en què es mereixia».

«Jo no podia vincular-ho per una pressa, per una pressió electoral, per una pressió familiar, per uns interessos econòmics de la família, perquè ells sí que tenien interessos econòmics. Ja es veien tots pul·lulant pel museu: Amador, de director; l'altra, al cotxet portant la gent per la ruta turística; un altre, al bar. Es veien tots col·locats ja i jo això no ho faria amb les condicions que tenia el lloc i en les condicions en què estaven els seus alcaldes. No ho faria perquè no vincularia el nom de la meva mare amb res que no estigués dins de la legalitat. Si ho volen entendre, que ho entenguin, però això és el que hi ha».

Després, s'ha fet un repàs pels diferents alcaldes de Chipiona i, així, s'ha arribat a Isabel Jurado. Aquesta, quan va estar al capdavant de l'Ajuntament, va fer una roda de premsa per afirmar que no hi havia res d'il·legal al centre i que era Carrasco qui frenava l'obertura. Per això, totes dues es van reunir a la casa de Fidel per parlar.

Sobre aquesta trobada, Rocío ha dit: «La veritat és que no me'n recordo gaire bé de què passa en aquesta cita. Jo ja estava una mica fins als nassos de veure passar alcaldes i que cadascú fes el que li donés la gana. Per tant, per a mi, era una figura més que no sabia quant de temps estaria al govern ni què passaria amb la que tenia intenció de portar-me bé. Realment no sabia si tenia bona intenció, si ho portarien a terme o si aconseguirien que se solucionessin els problemes».

A això ha afegit: «Isabel Jurado fa una roda de premsa perquè ella ho considera i jo m'assabento quan ja està convocada. I en aquella no deixen en pau la meva cosina, però sí Gloria Mohedano». Unes paraules amb què ha deixat entreveure l'estreta relació dels Mohedano amb la política del Partit Popular.

Fidel Albiac i la seva dona 'atacats' per l'exalcaldessa

El gendre de la Jurado i la seva dona han vist que l'exalcaldessa de Chipiona no ha volgut quedar-se callada. Després de veure que ha quedat en qüestió, amb un enregistrament, ha concedit unes paraules per a La Razón, on, en certa manera, els 'ataca'.

Ha dit: «Diu que no se'n recorda, però va ser fa tres anys, vaig estar amb ella i amb Fidel unes sis o set hores a casa seva a Madrid. Va estar molt atenta i cordial amb mi i vam parlar de les entrevistes que s'havien fet sobre el museu. I jo els vaig dir que no tenia res a amagar perquè mai no havia parlat malament d'ells ni de la seva família».

«Sempre va dir que no volia obrir-lo amb persones condemnades, investigades o amb irregularitats. I Albiac deia que l'alcalde que l'obrís continuaria sent alcalde. Ens deia que canviéssim alguna cosa i ho canviàvem. Ens deia que volia obrir-lo, però el pas endavant no el feia perquè sempre hi havia un però. Quan s'ha canviat i ha arribat l'alcalde actual, condemnat per la justícia, al cap de tres dies d'aprovar-li el doble de diners, ella va signar. Nosaltres hem treballat moltíssim per obrir-lo. Han estat moltes reunions setmanals amb la seva cosina, Rocío Jurado, que era una mediadora».

La família política de Fidel Albiac: un altre escull

Isabel, a més, ha deixat de manifest el distanciament entre Rocío i els Mohedano, així com el suport que ella dona al clan. Ho ha fet dient: «Ella volia controlar tot allò que es fes aquí, tant la setmana cultural, com els aniversaris de la seva mare. Nosaltres enteníem que l'Associació Cultural RJ La más grande i la família feien una gran tasca».

«Des que va morir la Jurado, eren els que han mantingut el seu record viu amb tota mena d'actes. Valoro moltíssim la família i no en puc dir res de dolent. Es feia el que ella deia, però jo, personalment, no deixaria de banda la seva família».

▶️ Vídeo del dia