Primer pla de Fidel Albiac

Fidel Albiac s'assabenta que hi ha testament i el repartiment no és com esperava

El marit de Rocío Carrasco: peça clau en el conflicte familiar de la seva dona

Fidel Albiac ha estat el gran suport de Rocío Carrasco des que els seus camins es van creuar. Així es posa de manifest una vegada més al documental En el nombre de Rocío, que cada divendres avança amb un nou capítol. En unes setmanes, es podrà veure a Telecinco i tothom coneixerà la tremenda versió de Rociíto dels episodis més polèmics que ha viscut la seva família.

Mentrestant, únicament els usuaris de Mitele poden descobrir què ha passat en realitat en aquesta família. També els lectors de Trendings, amb el més destacat d'aquesta crònica familiar.

El capítol 9 se centra en la mort i el funeral de Rocío Jurado. També en les intencions cada vegada menys ocultes de la família amb l'herència de la cantant.

La tornada a casa de la família després de l'estada a Houston

Després de l'estada a Houston, Rocío i tota la família tornen a Espanya per passar les últimes setmanes de vida a casa, com volia.

Rocio Carrasco desmenteix que Paco Hernando, el Pocero, per mediació d'Ortega Cano, noliegés un avió privat perquè Rocío Jurado tornés de Houston. «Va ser perquè Ángel Nieto li va trucar i li ho va demanar. Sense cap mena d'interès, va convertir un avió privat en una UVI i així ens vam venir. Malauradament cap dels dos ja és avui aquí».

Imatge de Fidel Albiac passejant pel carrer
Fidel Albiac va haver de parar els peus a l'oncle de la seva dona. | GTRES

Les últimes setmanes abans de la seva mort, Jurado va ser a Montealto, a casa seva. Segons Rocío Carrasco, «allà hi havia molta gent». Relata que tota la família de Gloria Mohedano i d'Amador i de Rosa Benito hi van viure durant aquests tristos dies.

«Tots estaven amb la seva millor intenció i també estaven plens de dolor». Rociíto considera que no va ser el més adequat, però respecta «els sentiments de cadascú».

També hi havia Juan de la Rosa i destaca especialment Aída, la infermera que va cuidar Rocío Jurado fins a la fi dels seus dies. «Va ser un àngel, li estaré eternament agraïda», afirma Rociíto.

El testament pel qual la família de Rocío Carrasco estava disposada a tot

La situació que relata Rocío Carrasco a la casa és realment inquietant. Amb Rocío encara viva, la família es dedicava, d'una banda, a fer el buit a Ortega Cano i, de l'altra, a preparar el repartiment de l'herència.

Qui portava la veu cantant era, segons la dona de Fidel Albiac, José Antonio Rodríguez, el marit de Gloria que ja mostrava interès pels «abrics, les joies i Miami». «El que no surt al testament, nena», li va dir al passadís. Fidel Albiac, sempre pendent de tot, va retreure a José Antonio que fes aquests desafortunats comentaris a la seva dona, estant, a més, Jurado encara viva.

Això es produeix pocs dies després que, precisament, a la tornada de Houston, sigui Ro, la filla de Rocío Carrasco, la que pregunta a la seva mare per «les cases de Miami». La nena tenia 9 anys llavors i va ser la primera pregunta que li va fer, només veure-la, després de setmanes sense fer-ho. Casualitat?

La casa on va morir Rocío Jurado, Montealto, va haver de vendre's per indicació expressa de Rocío Jurado al seu testament. Ara, la seva filla ha revelat que pren aquesta determinació després de constatar que ni ella ni Fidel Albiac volien viure-hi. També confirma que la seva mare no es va plantejar canviar el testament durant els darrers dies de la seva vida.

La filla de Rocío Jurado s'altera visiblement en veure les declaracions de Rosa Benito, contradictòries una vegada més amb el pas del temps. «És fort, perquè cap sabia que hi havia un testament fet. Si alguna cosa no va fer bé la meva mare va ser permetre'ls a tots allò que els va permetre[…]o deixant a tota la gossaa allò que els va deixar».

Tampoc ningú sabia que la marmessora designada era Ana Iglesias, cosa que després Rosa afirma sí saber. El fet que fos Iglesias l'encarregada de repartir el testament va indignar moltíssim els germans de Rocío Jurado.

Fidel Albiac i Rocío Carrasco
Fidel Albiac sempre ha estat el suport incondicional de la seva dona. | Cedida

Quan Rocío Jurado mor, el dolor familiar és, lògicament, gran. «Jo volia que ella se n'anés el més tranquil·la possible». La col·laboradora de Sálvame també explica que Rocío Jurado va demanar perdó a Fidel abans d'anar-se'n.

Finalment, explica com ella li va xiuxiuejar un missatge tranquil·litzador a l'orella, estirada al llit, al costat de la seva mare i com, dues hores després, tot va acabar.

Després del funeral a Chipiona, on la població es va bolcar al carrer per acomiadar la seva veïna més universal, la família sencera va tornar a La Moraleja. En aquell moment, tot comença a canviar i els uns passen pàgina més ràpid que els altres.

La realitat familiar que descobreix Fidel Albiac

Rociíto va entrar a la casa «i em va venir a sobre, ella ja no hi era. La casa estava plena, jo la veia buida, sense ella. Em vaig asseure en un sofà del saló, com per prendre aire i en aquell moment va entrar Gloria».

La dona de Fidel Albiac explica com va quedar atònita davant el comentari de la seva tia. «El que a mi sí que m'agradaria per a casa meva és aquest moble, em vindria molt bé». Aquí comença el periple de «la gossada» que demostra la seva veritable cara davant l'herència i als platós de televisió.

Amb Rocío Jurado morta, ja no calia dissimular, ni guardar les formes. Cinc dies després de la mort de Jurado, Antonio David Flores ja estava a la televisió confirmant que havia «donat instruccions» a la seva filla.

«El que és terrible és l'ús que ell fa de la situació. Jo sé totes aquestes instruccions a què es refereix ell», apunta Carrasco. Al pròxim capítol, apareix ja el famós primer testament que, fins ara, no havia vist la llum.

Un detall final que es manté en Rocío Carrasco. Cada vegada que li posen imatges d'Antonio David Flores, també en aquest segon documental, malgrat que està apoderada, baixa la mirada. El trauma amb el seu exmarit continua ben viu i és, encara avui, incapaç de veure-li la cara.