Primer pla de Ramón García.

Ramón García, mut en saber que el temps s'acaba i que no té suficients diners

Ramón García no aixeca el cap després de separar-se de la seva dona

Ramón García és un dels presentadors més carismàtics i estimats pel gran públic. A poc a poc, va llaurar-se una trajectòria de gran importància gràcies, entre altres coses, a conduir programes de la notorietat de Qué apostamos o El Grand Prix del verano.

Va ser sens dubte, la dècada dels 90, l'època en què Ramón García va saltar a la fama i va guanyar més diners pel treball constant en diferents programes de TVE.

La veritat és que Ramón es va erigir en un dels periodistes més reconeguts pels espectadors, i la realitat és que mai va deixar de treballar.

Ramón García somrient
Ramón García gaudeix molt amb la feina, però ha rebut una mala notícia les últimes hores | Europa Press

L'hem vist també presentar programes de ràdio a la COPE i conduir des de fa uns quants anys un programa a les tardes de la televisió autonòmica de Castella-la Manxa.

El cert és que el presentador, que personalment segueix afrontant la separació de la seva exdona Patricia Cerezo després de 25 anys junts, està trist. I és que ha rebut una notícia negativa a nivell professional.

Ramón García s'emporta un gran cop després de conèixer l'ajornament

En 2021, el 'streamer' Ibai Llanos va realitzar un directe molt especial amb Ramón García. Una xerrada en què tots dos, en un moment donat, van revelar que la tornada del Grand Prix podia ser efectiva abans del que tots pensem.

Imatge de Ramón García i Ibai Llanos presentant les Campanades 2022 a Twitch
Ibai Llanos va comptar amb la participació de Ramón García per presentar Las Campanadas de Ibai a Twitch | TWITCH: /IBAI

En concret, tots dos van acordar que farien tot el possible perquè aquest format, que va ser tan seguit a la dècada dels 90, tornés a les nostres vides a Twitch. Recordem que aquest programa de TVEes va emetre entre el 1995 i el 2009 en dues etapes ben marcades.

La primera, i més recordada per tots, va ser la que va presentar Ramón García i la segona la va conduir Bertín Osborne. Així les coses, el novembre del 2021 el propòsit d'Ibai Llanos i Ramón García era, a més de presentar junts les Campanadas, ressuscitar aquest format 13 anys després.

Un nou projecte que feia oblidar la dolorosa separació del basc

García va afirmar que el programa es duria a terme d'una manera «més moderna» i que no comptarien amb la tradicional 'vaquilla'. I és que «la nova llei de protecció animal no ho permet».

El cas és que les il·lusions del bo de Ramon s'han quedat a l'aire, ja que finalment no ha arribat a temps perquè aquest estiu puguem veure el Grand Prix a la teva esplendor a través de Twitch.

Encara que el projecte segueixi el seu curs, havent-se celebrat diverses reunions amb els patrocinadors que poden donar suport a la tornada de Grand Prix, no han tingut temps perquè la tornada sigui imminent.

Ramón García i la seva exdona, Patricia Cerezo.
Ramón García i la seva exdona, Patricia Cerezo | Europa Press

La veritat és que es preveu que per al 2023 sí que puguem assistir a la tornada d'un concurs que va marcar diverses generacions. Segons apunta a la seva web El Confidencial, alguns dels obstacles que estan tenint Ramón García i Ibai és el finançament per l'alt cost del format.

El Grand Prix del verano, en 2023

I és que es necessiten unes instal·lacions concretes on realitzar les típiques proves tipus gimcana del Grand Prix. Per ara, tots dos esperen aconseguir nombrosos ingressos mitjançant el 'product placement' integrat al mateix concurs.

El Grand Prix del verano va aconseguir ràtings d'audiència molt elevats durant la seva emissió a La 1 i a les cadenes autonòmiques (gràcies a la FORTA). I alhora, ha pogut continuar a la memòria col·lectiva al llarg del temps. Així que, si tot va segons el que s'ha acordat, el programa aterrarà a Twitch l'estiu del 2023.