Ivonne Reyes fent un petó a la galta al seu fill, Alejandro

El fill d'Ivonne Reyes se n'assabenta per la premsa: podria anar a presó

Alejandro, fill d'Ivonne Reyes, emmudeix després de conèixer l'acusació contra el seu cap

Alejandro Reyes no dona crèdit sobre el que ha llegit aquesta setmana a la premsa. El jove artista, fill d'Ivonne Reyes, s'ha assabentat pels mitjans de comunicació de la petició que ha fet la Fiscalia contra el seu cap, Rafael Amargo.

La Fiscalia Provincial de Madrid demana nou anys de presó per al ballarí Rafael Amargo i el seu assistent Juan Eduardo SB per un delicte contra la salut pública. I és que l'acusa de vendre a casa seva substàncies estupefaents a terceres persones de manera «persistent» a canvi de diners.

Recordem que el fill d'Ivonne Reyes treballa a 'Yerma', l'espectacle que dirigeix Amargo des de fa uns quants mesos a Madrid. Aquest diumenge, el Teatro Real Carlos II d'Aranjuez acollia una nova representació de l'adaptació que ha fet el ballarí.

L'escrit d'acusació assegura que durant l'abril i el desembre del 2020, tots dos «es dedicaven a la distribució de substàncies estupefaents. I entre d'altres, metamfetamina, a terceres persones a canvi de diners». Tots dos adquirien la droga i se la repartien per vendre-la a terceres persones.

El fill d'Ivonne Reyes, en xoc en conèixer que Amargo pot acabar a la presó

Amargo hauria venut suposadament les substàncies estupefaents a les persones que anaven a casa seva. Altres vegades «feia arribar la substància al lloc on el client indicava. Feria servir el seu home de confiança, el també acusat Manuel Ángel BL, un altre dels socis d'Amargo», especifica l'escrit d'acusació.

Imatge d'Alejandro Reyes posant abraçant-se amb Rafael Amargo
Rafael Amargo i Alejandro Reyes mantenen una excel·lent relació. | Europa Press

«Sabent el que portava, després de fer el lliurament corresponent, tornava al domicili per lliurar-li els diners obtinguts amb la venda», explica el fiscal, que ha demanat l'arxivament de la causa contra la parella del ballarí i també d'una causa per organització criminal.

Durant la vigilància al domicili d'Amargo, els policies van apreciar «com hi entraven nombroses persones que, després d'accedir-hi i romandre a l'interior escassos minuts, sortien novament de manera precipitada, procedint els agents a identificar-ne dues, intervenint substàncies estupefaents que s'havien adquirit en aquest domicili, aixecant-se les corresponents actes d'aprehensió».

Així va ser el registre policial a casa de Rafael Amargo

El Jutjat d'Instrucció número 48 de Madrid va donar llum verda a l'entrada i el registre als domicilis dels acusats. A casa d'Amargo, els agents van intervenir quatre telèfons mòbils i tres pots que contenien Popper. També una bosseta que contenia una substància que va resultar ser feniletilamina i un flascó de 6 mil·lilitres de GBL, amb un valor al mercat de 314,19 euros.

Així mateix, també van trobar un embolcall de plàstic amb metamfetamina. Amb un pes net de 56,067 grams i una puresa del 76%, tenia un valor al mercat de 1.452,14 euros. També es va comissar un flascó de 6,800 mil·lilitres de GBL amb un valor al mercat de 356,08 euros en la seva venda per grams.

Finalment, es van intervenir 10 comprimits de sildenafil i una bossa de ketamina amb un pes net de 18,413 grams i una puresa del 55,5% que tenia un valor al mercat de 497,65 euros.

Com actuaven els investigats, segons l'escrit d'acusació?

«Després de breus minuts al domicili, sortien de l'immoble portant la droga adquirida. Per la quantitat intervinguda en els supòsits en què van ser interceptats, excedia la que es pot considerar per autoconsum», exposa l'escrit d'acusació. Així mateix, el fiscal sosté també que la distribució d'estupefaents «es feia utilitzant 'mules', principalment a través de Manuel Ángel BL».

El jutge apunta que «una vegada contactat amb el comprador, Rafael enviava a la 'mula' amb les substàncies estupefaents. Ho feien caminant o bé emprant Ubers contractats pel comprador per no deixar rastre». En lliurar la substància, la 'mula' tornava al domicili per donar els diners aconseguits.