Muntatge amb la foto de Jacobo Ostos

Els fills de famosos sempre han estat molt injustos: Jacobo Ostos ha creuat el límit

Els fills de famosos sempre han sentit amor odi per la televisió i pels diners a canvi d'exposició

Els fills de famosos sempre s'han queixat que no han pogut escollir entre ser famosos o bé optar per una vida anònima. Aquesta afirmació, però, ja no és del tot certa, tot i que durant anys l'exposició era més que evident. Anys enrere, no existia la protecció que hi ha ara en relació amb els menors que tenen la sort, o la desgràcia, de tenir uns pares famosos.

De fet, fa unes dècades era molt habitual veure el fill d'Ana Obregón o els fills d'Isabel Pantoja als programes de televisió. Les càmeres seguien les seves mares i, consegüentment aquests nens apareixien en escena i fins i tot els reporters els llançaven preguntes. Però, això ja no passa, ja que la llei del menor impedeix que els mitjans de comunicació mostrin les cares d'aquests nens i, si els seus pares volen, poden ser anònims.

Per exemple, la filla de Belén Esteban sabem quina cara té, però la seva mare s'ha encarregat sempre de preservar la seva privadesa i dotar-la de recursos perquè no sigui perseguida. Aquesta prudència no ha estat així per a molts altres i cares com Sofía Cristo, Gloria Camila Ortega o Kiko Rivera. Si els pregunten, diran que els mitjans s'han passat. Això sempre ha depès de la cobertura que els hagin volgut donar els seus progenitors i de les lleis que han existit en cada moment.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Un cop dit això, els fills de famosos, i que des de petits han mamat càmeres de manera involuntària, ara consideren que això té un preu. En molts casos, consideren que no poden tenir una feina normal per culpa de la seva cara mediàtica i per això cedeixen als mitjans perquè els contractin, sigui com a concursants de 'realities', sigui com a col·laboradors de programes o, fins i tot, de presentadors.

Però, no només això, també consideren que compten amb un estatus que els permet excedir certes línies. Contesten de manera inapropiada, fan ximpleries de manual o menyspreen. Aquestes conductes mai es  consentirien a cap altre. Però, ja és un habitual, per exemple, que a Kiko Rivera se li permeti parlar malament de Telecinco i que després torni quan necessita diners.

Tot i això, el que ha passat aquest cap de setmana no té nom i hauria de tenir unes conseqüències reals. Les xarxes socials començaven a avançar que Jacobo Ostos s'havia trobat Miguel Frigenti en una discoteca i que la situació havia estat molt vergonyosa. El fill de famosos va decidir enfrontar-se al el col·laborador, que sempre ha estat molt crític amb les seves actituds.

Aquesta reprimenda no té res a veure amb acostar-s'hi i dialogar amb tot el bon rotllo del món. Jacobo Ostos va anar més enllà i es va sobrepassar amb el col·laborador de 'Sálvame' només amb l'excusa que Miguel Frigenti s'havia passat amb la família Ostos, una excusa d'allò més ridícula i que per res del món justifica una actitud així.

Tot i això, no va haver de passar ni un dia perquè el programa 'Fiesta' d'Emma García li donés veu i li permetés esplaiar-se en directe sobre els fets.

Imatge d'Emma García
El programa 'Fiesta' va donar veu a aquesta agressió | Instagram @emmagarciaweb

 

No es pot permetre que un programa inciti la violència

Segurament la direcció de 'Fiesta' va donar veu a Jacobo Ostos sota el pretext que tothom té una llibertat d'opinió. Però, també és veritat que hi ha una sèrie de missatges que no haurien de tenir veu en un programa de televisió que pot veure qualsevol persona des de casa. És més, podem anar una mica més enllà.

Les noves directrius de Borja Prado passen justament per evitar aquest tipus de continguts que eren tan representatius de la cadena. Per això, no seria estrany que durant les pròximes hores es prohibís seguir donant veu a Jacobo Ostos. I és que, hi va haver un temps en què tots crèiem que la televisió era una sala judicial on s'impartia justícia, ara, el nou Mediaset impedeix que això passi.