Primer pla de Carlos sobera al programa 'First Dates'

'First Dates' aclareix la veritat: quan cobren els participants del programa

'First Dates' segueix captivant els espectadors, cinc anys després del seu inici

First Dates és l'espai televisiu perfecte. El xou de cites que emet Cuatro des de fa cinc anys segueix imparable una temporada més, i ja en van unes quantes.

L'espai presentat per Carlos Sobera es mou entre una audiència molt fidel i estable, al voltant del 8% de share. A més, la seva franja és la més complicada del dia, ja que se situa entre els informatius vespertins (els més vistos) i els espais de més audiència de la televisió.

En aquesta guerra sense caserna entre cadenes hi ha Cuatro, fiable, estable i amb un format fàcilment reconeixible durant el zàping habitual. Gairebé un milió d'espectadors diàriament està enganxat a aquest restaurant que reuneix els comensals més diversos.

Tots tenen un punt en comú: busquen l'amor i volen trobar la seva taronja. En alguns casos ho tenen fàcil i l'equip de càsting encerta el clau. En altres, els candidats no peguen ni amb cua i només viuen una estona agradable i divertida, o ni això.

Sigui com sigui, és un espai perfecte per desconnectar, divertir-se, emocionar-se i acabar el dia amb un somriure als llavis. I si no que li ho diguin a Carlos Sobera, qui ha trobat a First Dates el format perfecte i es nota.

Se'l veu còmode, com a casa. Ja ho té per la mà després de tants anys presentant-lo i li ofereix el punt just d'estabilitat, la de saber què es fa i com fer-ho. Això es combina amb la novetat i el punt d'improvisació que dona el fet de tenir parelles noves cada dia.

Sobera és clarament un home d'empresa que ha trobat a Mediasetel lloc perfecte per treballar. Assumeix els nous reptes que li posen al davant, com els realities que també presenta amb encert. Tot i això, ell mateix ha dit que per First Dates sent alguna cosa especial i ho demostra cada dia.

▶️ Vídeo del dia

Què es cobra per anar a First Dates?

First Dates també té els seus detractors o, més aviat, persones que dubten de la veracitat del programa. Que si els participants són actors, que si és impossible que hi hagi gent així, que si hi ha parelles que no casen ni en pintura...

Tant Sobera com la resta de l'equip afirmen una vegada i una altra que el càsting és real i que les parelles es proposen després d'un minuciós estudi de perfils i candidats. Realment, hi ha dies en què els perfils seleccionats són tan peculiars que costa de creure que siguin en realitat així.

Fotomuntatge de Carlos Sobera i dos participant de 'First Dates'
First Dates ha unit centenars de parelles | Catalunya Diari

Un altre tema controvertit és si es cobra per anar a First Dates i si els participants realment paguen el menú. Per començar, el restaurant no existeix, és un decorat. No es pot anar a sopar al restaurant de First Dates si no es participa en l'espai.

El preu del menú, que consta de dotze plats per triar, és de quinze euros, que els concursants paguen allà, encara que se'ls tornen els diners després de l'enregistrament. En cas que un comensal vulgui convidar l'altre, en aquest cas, no se li retornen aquests diners.

Per entendre'ns: pagues 30 euros que et tornen en acabar l'espai, tret que convidis a la teva parella. Aleshores te'n tornaran únicament 15.

Respecte a si es cobra per participar a First Dates, en principi no es cobra com a tal per participar. El que sí que perceben els comensals, segons Las Provincias, és una quantitat que compensa la cessió de drets d'imatge i que puja a uns 90 euros.

Així doncs, de Firts Dates, pots sortir amb l'amor de la teva vida i amb un pessic que et pot servir per a un segon sopar que reafirmi el teu amor estrenat. És a dir, l'operació perfecta.