Primer pla de Felip i Letícia mirant cap a la mateixa direcció

La foto que no veuràs mai de Felip i Letícia: «Prohibit»

Un periodista català va intentar fotografiar els reis mentre sopaven en la cerimònia del 70 aniversari del Premi Planeta

No hi ha dubte que el rei Felip i la reina Letícia són molt propers amb els ciutadans. De fet, van poder demostrar-ho durant la seva ruta per les diferents ciutats del nostre país per conèixer de primera mà com havia afectat el coronavirus.

Però, el seu estatus fa que hagin d'estar vigilats en tot moment fins al punt que les persones del seu voltant han de tenir cura a l'hora de fer-los fotos. Una lliçó que va aprendre fa poc un periodista català durant un sopar amb motiu del 70 aniversari del Premi Planeta.

És evident que els protagonistes van ser el monarca i la seva dona, ja que no havien acudit a l'esdeveniment literari des de feia cinc anys, de manera que tots els ulls estaven posats en ells.

Quan els pares de la princesa Elionor van accedir a un dels salons del Museu Nacional d'Art de Catalunya, més de 600 persones del públic es van posar en peu. Un moment que va quedar per al record encara que va ser una mica 'perillós'.

I és que minuts abans, l'organització havia demanat per megafonia que els assistents ocupessin els seus seients i no els abandonessin. Així que, quan els reis van arribar a l'esdeveniment, el sopar va començar. Però tan sols uns instants després es produïa una escena que no agradava gens a l'equip de seguretat.

L'abans esmentat periodista d'un mitjà català i independentista, va aprofitar la 'tranquil·litat' del moment per aixecar-se de la seva cadira. Tot seguit, es va dirigir cap a la taula on es disposaven a sopar les màximes autoritats, situant-se tan sols a diversos metres d'ells.

Les forces de seguretat van observar a l''intrús' atònites i no van trigar a posar-se mans a l'obra per fer-lo fora de l'escena. Concretament, tres membres de la Seguretat del Palau de la Sarsuela de dos metres d'altura van acorralar al professional.

Aquest, intentava fotografiar als reis amb un telèfon mòbil. Per la seva banda, els de seguretat van informar amb un to i aspecte seriós que el que estava fent estava prohibit perquè no es podia fotografiar Felip i Letícia durant l'escena, especialment mentre estan menjant i bevent.

Segons el protocol real, està totalment prohibit fer fotografies als reis espanyols mentre mengen i beuen. Per això, en els banquets oficials de gala, tan sols es permeten imatges dels brindis.

Està prohibit fotografiar els reis mentre mengen i beuen

L'esdeveniment va ser tot un èxit

Malgrat aquest petit incident, el 70 aniversari del Premi Planeta va sortir tal com estava planejat. El reconeixement va ser atorgat a la novel·la 'La bestia' de Carmen Mola, un pseudònim que a la gala va sortir a la llum.

No es tractava d'un sol autor, sinó de tres: Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero. Per la seva banda, Paloma Sánchez Garnica va quedar com a finalista gràcies a la seva obra 'Últimos días en Berlín'.

Així mateix, és un honor quedar entre els primers llocs d'aquest esdeveniment, tenint en compte que es van presentar fins a 654 títols. No obstant això, tots els finalistes basaven les seves obres en novel·la negra de la Guerra Civil Espanyola, la postguerra o el Madrid dels anys 80.

Com no podia ser d'altra manera, la reina va lluir espectacular per a l'ocasió, escollint un elegantíssim vestit-joia 'midi' i màniga curta. Un disseny que ja vam veure anteriorment en els Premis Princesa 2018. I per posar el colofó al 'look', la consort va apostar per un monyo baix i arracades a joc amb el vestit.

Respecte a Felip VI, va lluir un vestit de ratlla diplomàtica combinat amb una corbata blau cel i estampat 'vichy'. Tot i que els reis van ser els clars protagonistes de la cerimònia, també van assistir altres rostres d'allò més coneguts del panorama nacional com el ministre de Cultura, l'alcaldessa de Barcelona, Susanna Griso o Boris Izaguirre.