Primer pla de Fran Álvarez.

Fran Álvarez, l'altre home de la vida de Belén Esteban que no ho va poder superar

Fran va morir fa dos anys

Fran Álvarez va ser un dels homes més importants a la vida de Belén Esteban. Van compartir moltes vivències junts, però els seus camins se separarien després d'acabar-se l'amor. L'excambrer va morir el febrer del 2020.

Durant molts anys, va intentar plantar cara als seus problemes amb les drogues, embolicat en tractaments i constants recaigudes. Ell mai ho va negar, al contrari que la col·laboradora de televisió. Un cop passat el temps, ho ha admès sense cap mena de problema.

Fran va tenir una relació força complicada amb Belén Esteban. Va confessar que arrossegava una dependència de l'alcohol i addicció a les drogues, cosa que tenia en comú amb la seva exdona. Ella sempre va intentar ocultar-ho, sobretot pensant en la seva filla.

Aquest dilluns, en el seu retorn a Sálvame, Belén va abordar aquesta qüestió. «Jo he estat drogoaddicta fa 14 anys. Soc una dona nova i renovada», assegurava orgullosa. Aquesta sinceritat fer guanyar-se l'afecte i els aplaudiments del plató. De fons, la seva companya Laura Fa agraïa les seves paraules. «És la primera vegada que diu la paraula drogoaddicta», va apuntar.

Foto de Belén Esteban i Fran Álvarez el dia de la seva boda.
Belén Esteban i Fran Álvarez el dia de la seva boda. | Europa Press

Gairebé sempre recorria als eufemismes per referir-se a aquella etapa que ja donava per oblidada. Utilitzava expressions com «quan em va passar allò» o «el meu problema». El terme addicció o droga no entrava al seu diccionari.

Els dos membres de la parella van travessar una etapa molt complicada. Vivien sota el mateix sostre amb Andrea, la filla d'ella, que va ser testimoni de molts dels esdeveniments que van tenir lloc en aquella casa. Estaven en un punt crític, al bell mig d'un túnel del qual no podien sortir.

Fran intentava portar les seves addiccions amb discreció. Continuava amb la seva feina al bar, però les mancances de la seva dona quedaven al descobert cada cop que trepitjava un plató. Hi va haver una situació que va marcar un punt d'inflexió a la seva vida. Va ser l'abril del 2013, quan Belén va dir que l'espòs de la seva companya Lydia Lozano era un «mantingut». La periodista va entrar per telèfon per protegir l'honor de Charly, l'arquitecte amb qui fa 30 anys que està casada. «El meu marit no va a rehabilitació com el teu», li va dir.

Davant la reacció de Belén Esteban, els directius de Telecinco es van veure obligats a prendre una decisió. Coneixien perfectament les addiccions de la tertuliana i no estaven disposats a tolerar que es creuessin certes línies vermelles.

Fotomuntatge dels rostres de Fran Álvarez i Andrea Janeiro
Andrea sempre va considerar Fran com a un pare. | La Noticia Digital

Els directius de la productora de Sálvame van parlar amb Toño Sanchís, que aleshores era el seu representant. «O te l'emportes, o no hi torna més», li van dir. Tots els seus companys eren conscients que havia de plantar cara a aquest problema.

Fran Álvarez no va tenir ajuda

Fran Álvarez arrossegava les mateixes addiccions que la parella. No obstant això, ell no va comptar amb la mateixa ajuda. Es pot dir que el van deixar de banda per no ser un personatge conegut.

A Mediaset van fer tot el possible per donar un cop de mà a la col·laboradora. Fins i tot, els companys es van pronunciar en públic sobre l'assumpte. «Haurà de ser la família qui prengui decisions, en contra del que vulgui ella; no està per decidir», va apuntar Jorge Javier.

D'una manera semblant s'expressava Ana Rosa Quintana. «Ha d'ingressar en un centre molt de temps per desintoxicar-se. Jo em presto personalment per al que necessiti», va subratllar.

Fran Álvarez queia en l'oblit. Totes les atencions van recaure en Belén, que avui pot presumir orgullosa que ha superat les addiccions. El seu company de vida no va poder dir el mateix.

▶️ Vídeo del dia