Muntatge de fotos de Jorge Javier Vázquez i la infanta Helena.

El futur de 'Sálvame', en mans de l'amic íntim de la infanta Helena

'Sálvame' fa uns mesos que té uns índexs d'audiència més baixos

Sálvame tindrà el seu futur, inevitablement, en mans del nou president de Mediaset España. Un nou cap del gran grup de comunicació italià a la seva delegació espanyola que ocuparà el lloc d'Alejandro Echevarría.

Borja Prado serà el nou president de Mediaset Espanya després de la imminent sortida de l'empresari després de 26 anys al càrrec.

Sálvame està esperant veure que s'oficialitzi el nou càrrec a Mediaset. El nomenament, que tindrà lloc al Consejo de Administración que se celebrarà aquest dimecres, provocarà que l'empresari arribi a dalt de tot.

El plató del 'Deluxe'
El futur de 'Sálvame' és a les mans de Borja Prado. | Mediaset
 

Ell és un home vital pel que fa a les relacions empresarials entre Espanya i Itàlia. És una figura clau en el pla de fusió on està immersa la companyia a escala europea a través de MediaForEurope (MFE).

L'empresari espanyol ha ostentat càrrecs de primer nivell a Mediobanca, Enersis, Endesa, Lazard Asesores Financieros, Rothschild i UBS, entre d'altres.

Decidirà el futur de Sálvame

A més, cal assenyalar que ell és un referent proper a Paolo Vasile, actual conseller delegat de l'empresa al nostre país.

La bona relació entre Paolo Vasile i Borja Prado hauria estat vital per a aquest nomenament, segons informa El Mundo a la seva pàgina web. I és que l'executiu italià viu un moment complicat, ja que una disputa dels Berlusconi amb Vivendi ha volgut impedir la gran fusió europea.

A més, la programació a Telecinco ja no situa aquesta cadena com a líder clar de la graella espanyola. Programes com Sálvame, abans líders d'audiència, ara s'enfonsen. Cuatro, la segona cadena del grup, ha tocat fons, amb prou feines supera el 5% de share.

Foto de Borja Prado i la seva filla Pilar Prado.
Borja Prado, que a la imatge surt amb la seva filla Pilar, tindrà un paper rellevant a Mediaset España. | Instagram: @catauromaquia

 

Prado compta amb una experiència consolidada al món empresarial i en les relacions entre Espanya i Itàlia. L'empresari espanyol va presidir deu anys Endesa, entre el 2009 i el 2019, amb l''ok' del grup italià Enel. El madrileny freqüenta el Consejo de Administración de Mediaset España, formant-ne part com a independent durant més d'una dècada.

En saber que Borja serà nomenat avui mateix líder de Mediaset España, falta per conèixer si seguirà el perfil merament representatiu del seu antecessor, Alejandro Echevarría. Per contra, podria tenir un paper clau en decisions com què passarà amb els programes estrelles de la cadena, com ara Sálvame.

Així, Borja Prado té un paper important a Media for Europe (MFE), un gegant audiovisual europeu que fins ara no ha acabat de tirar endavant per l'oposició a l'accionariat de Vivendi. «Cal mirar el futur també des d'una perspectiva de desenvolupament internacional», espera Pier Silvio Berlusconi, director general de MFE i fill de Silvio Berlusconi.

Amic d'Elena de Borbó, és un apassionat dels bous i de l'hípica

Borja Prado és un home catòlic practicant. A més, aquest va estudiar al col·legi Retamar, centre de l'Opus Dei, i va passar per Los Rosales, on va estudiar el rei Felip VI, encara que no van coincidir perquè Prado és bastant més gran que el monarca.

Amb els Borbons, aquest té relació amb la germana gran del rei Felip, Helena, a qui s'adiu per la passió pels cavalls. I és que amb ella va compartir l'instructor d'hípica, Manuel Malta Da Costa, qui ja és mort.

Foto de Borja Prado al costat del rei Joan Carles.
Borja Prado al costat del rei Joan Carles. | GTRES
 

Alhora, Borja Prado va ser un dels homes en qui més es va recolzar la infanta Helena quan el 2007 es va anunciar «el cessament temporal» de la seva convivència amb Jaime de Marichalar.

Prado també va ser soci d'Helena de Borbó, amb la seva mare, a Micos, el centre infantil on va treballar la infanta fent classes d'anglès. El centre, que encara està actiu, està localitzat al luxós barri madrileny de El Viso. En aquest barri, Prado i la seva família tenen un pis, tot i que viuen en una luxosa mansió ubicada a Puerta de Hierro.