Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb foto de Daniel Sancho mirant a càmera vestit de negre i fons gris amb petita imatge d'un símbol de jutge

Galleda d'aigua freda per a Daniel Sancho a Tailàndia: el jutge ja ha pres una decisió

Daniel Sancho ha estat condemnat per un delicte d'agressions per un incident que va tenir lloc a Madrid l'any 2019

Daniel Sancho continua a la presó de Tailàndia, en espera de la decisió final del jutge. Mentrestant, els problemes no cessen per al fill de Rodolfo Sancho, ja que l'han demandat per una agressió que es va produir abans del viatge al país asiàtic.

Els fets van succeir cap a les 04:00 de la matinada del dia 9 de novembre de 2019. Daniel Sancho va procedir a ficar-se en un taxi sense respectar la cua.

Arran de l'incident, una persona li va retreure la seva actitud i Daniel Sancho li va respondre donant-li un cop de puny a la cara. La víctima va rebre cinc punts de sutura i el trencament d'una de les dents.

Daniel Sancho s'enfronta a una demanda per agressió mentre espera sentència a Tailàndia

El judici es va celebrar fa unes hores als jutjats penals de Madrid. Al jove se'l condemna per un delicte de lesions amb atenuants i reparació del dany percebut. La Fiscalia de Madrid ha sol·licitat un any de presó pel delicte comès.

Primer pla de Daniel Sancho seriós mentre estava detingut
Daniel Sancho ha canviat el seu aspecte físic | Redes sociales

A més, també s'haurà d'enfrontar a un pagament per la responsabilitat civil derivada del delicte. I és que el fiscal qualifica els fets d'un delicte de lesions. També s'ha inclòs la reparació del dany i dilacions indegudes perquè el cas fa un any que està aturat als jutjats.

Finalment, Daniel Sancho ha aconseguit arribar a un acord de conformitat en què accepta una multa de 450 €. Així aconsegueix evitar l'any de presó que demanava la fiscalia. A més, també ha acceptat una indemnització de 2.100 € —que ja ha pagat— a la víctima que va patir l'agressió.

La declaració de Daniel Sancho des de la presó tailandesa

El testimoni s'ha fet a través d'una videoconferència des de la presó tailandesa de Koh Samui. Durant el judici, s'ha mantingut en tot moment molt tranquil i correcte en les seves intervencions.

A més, l'acusat ha mostrat conformitat davant l'acord proposat per les dues parts. La jutgessa li demanava si havia entès els fets pels quals se l'acusa. “Sí, hi estic d'acord”, va respondre.

Després, la fiscal li feia entendre que s'havia d'indemnitzar la víctima i que s'han aplicat atenuants de reparació del dany i les dilacions indegudes. I Daniel Sancho va afirmar que ho havia entès “perfectament”.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de la cel·la d'una presó i al capdavant Daniel Sancho
Daniel Sancho accepta els càrrecs al judici per videoconferència des de la presó tailandesa | YouTube, Puro Disfrute, Pexels, RDNE Stock project

Ha cridat l'atenció el bon aspecte físic en què s'ha vist Daniel Sancho. Vestia una samarreta blanca, un jersei marró clar, bermudes i anava descalç. Se l'ha vist una mica canviat, sense barba, amb els cabells curts, bru i més musculós.

Segons fonts jurídiques, les autoritats tailandeses van demanar que el judici fos enregistrat. Arribant a deixar caure un conflicte diplomàtic si això no fos així.

Abans que tingués el judici, la defensa de Daniel Sancho va sol·licitar l'extradició. Tot i això, no va tenir èxit perquè el fiscal va entendre que hi havia mitjans alternatius per celebrar el judici.

Aquest contratemps no ha canviat res en la situació de Daniel Sancho. El jove, actualment, es troba a la presó provisional a Tailàndia en espera de la sentència definitiva, que sortirà el 29 d'agost.