Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Carles Porta, conductor del programa 'Crims'.

El garrafal error que va passar inadvertit durant el 'Crims' d'ahir

'Crims' és un dels programes amb més audiència de TV3

Ahir es va emetre un nou capítol de la tercera temporada del programa presentat pel periodista Carles Porta, 'Crims', a TV3. Cada episodi del 'true crime', fa posar els pèls de punta, ja que tots els assassinats són reals i han estat comesos a casa nostra.

El darrer capítol, parlava sobre l'assassinat a cops de Sonia Rescalvo Zafra. Considerat el primer crim d'odi pel fet de ser transsexual a Espanya. I ha estat una de les històries més dures que ha retransmès el programa fins al moment.

La van matar a cops mentre dormia

Per una banda, per la brutal pallissa que va rebre Sònia d'un grup de joves neonazis fins a causar-li la mort mentre dormia a l'anomenada, fins aquell moment, glorieta dels músics del Parc de la Ciutadella de Barcelona sense poder defensar-se. 

Arran de l'assassinat de la jove, la placeta va rebre el nom de Glorieta de la Transsexual Sònia. Per tal que la brutal agressió no caigui mai en l'oblit.

Per altra banda, el capítol d'ahir va destacar per la descripció d'una Barcelona de l'any 1991 marcada per les drogues, grups marginals, la inseguretat a causa de les contínues agressions de grups d'ultradreta i, sobretot, la impunitat que rebien per part de les autoritats davant els seus terribles actes.

L'únic que importava en aquell moment, eren els Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 i amagar tot allò que no era 'maco' de la ciutat comtal. D'aquesta manera, va suposar una transformació estètica de la ciutat, encara que els problemes importants continuaven enquistats.

Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

Els 'skinheads' no són nazis

A banda de tot el comentat anteriorment, en l'episodi d'ahir es va cometre un gran error a l'hora de confondre el moviment 'skinhead' amb persones vinculades al nazisme i la ultradreta. De fet, en un clip de l'emissió, es va veure la imatge amb l'acrònim SHARP.

Aquestes sigles corresponen a l'agrupació de Caps Rapats contra el Prejudici Racial. Una associació de caps rapats antiracistes i antifeixistes creada l'any 1897 a Nova York, als Estats Units, amb la finalitat de millorar la imatge social del moviment perjudicada, precisament, pels joves d'ultradreta.

D'aquesta manera, han sigut molts els que han denunciat a través dels seus comptes de Twitter que es barregessin aquests dos conceptes totalment diferents quant a ideologia. Fet que podria confondre als espectadors.