Fotomuntatge de María Patiño i Gema López

Gema López i María Patiño admeten que estan a punt de desaparèixer per sempre

Gema i María es troben en una situació crítica

Gema López i María Patiño es posen en el pitjor. Els rumors sobre un possible final de Sálvame tornen a sorgir amb força les últimes hores, i encara més després del que va passar l'última setmana, on tot indica que els seus llocs poden córrer perill.

Antena 3 va posar en marxa un nou projecte televisiu amb Sonsoles Ónega al capdavant. Sens dubte, a la seva estrena van aconseguir marcar diferències respecte als seus competidors. La cadena d'Atresmedia va aconseguir dilluns una quota del 17,6% i 1.484.000 espectadors entre les 19.00 i 20.00.

Fins ara, Gema i María no tenien tants motius per preocupar-se, en aquesta franja mesuraven forces amb un concurs com Boom, que va anar perdent força amb el temps. Això va obligar els directius a prendre mesures i a prescindir del format que conduïa Juanra Bonet.

Primer pla de Gema López.
Gema López veu a prop el final del seu programa | Telecinco

En el seu primer dia, el magazín de Sonsoles va aconseguir millorar 4,3 punts i 400.000 seguidors al concurs. Si es compara amb dilluns passat, la diferència s'ampliaria fins als 5,8 punts i els 556.000 espectadors.

Sigui per la novetat o simplement per la presentadora, a Antena 3 sembla que l'ha encertat. Van aconseguir anotar la millor dada de l'any en aquest horari, per tant, asseguren que l'estrena del programa va suposar tot un èxit. A més, van aconseguir que milloressin les xifres de Pasapalabra; el format de Roberto Leal és el líder de les tardes, però va aconseguir sortir reforçat amb l'arribada de Sonsoles. El programa va registrar un 26,2%, que suposa la seva millor quota des del juliol del 2021.

Gema López té clar que s'han de posar les piles i que l'audiència no es conformarà amb poc. Ja no serà suficient anar al plató i comentar els safareigs del dia, el públic necessita notícies i, possiblement, nous enfrontaments.

En el cas de María Patiño, pot veure perillar el seu treball com a presentadora. Sempre que hi ha hagut caigudes de seguidors, els directius de Mediaset han apostat per Jorge Javier. Desitgen que sigui el presentador badaloní qui assumeixi les regnes del programa diàriament, conscients del gran atractiu que té per a l'audiència.

Pel canal d'Atresmedia suposa tota una novetat aquesta aposta per un magazín. Durant la darrera dècada s'havien decidit per les sèries i concursos per a la franja vespertina. El darrer projecte d'aquestes característiques va ser 3D el 2011, que comptava amb la conducció de Gloria Serra.

Sabien que no resultaria gens senzill l'aterratge d'Ónega. Calia adaptar el públic a un gènere nou a què no estaven precisament acostumats, però han tingut menys problemes dels que inicialment pensaven.

María Patiño s'haurà de preparar per a l'enfrontament

María Patiño és una de les presentadores de Sálvame que haurà de mesurar les forces contra el nou espai d'Atresmedia. Gema López i la resta de col·laboradors van intentar plantar cara a l'estrena d'Antena 3 amb una entrevista a Ana María Aldón.

Tal com s'esperava, va ser un partit molt renyit. La trobada de l'encara esposa d'Ortega Cano amb Jorge Javier va resultar una mica descafeïnada, ja que la bomba l'havia deixat anar unes hores abans a Fiesta. Allà va confessar que ja estaven preparant els tràmits del divorci.

Foto de María Patiño
María Patiño podria perdre el seu lloc de treball | Europa Press

En qualsevol cas, la seva intervenció va contribuir que Sálvame mantingués el tipus, si no podria haver estat tota una catàstrofe. Finalment, la diferència va ser força baixa de 1,7% i 150.000 espectadors a favor d'Antena 3.

Ara, el treball de col·laboradors com Gema López i María Patiño serà el que faci més gran o més petita aquesta distància. Hi ha molta expectació per conèixer els mètodes que es faran servir a Telecinco per plantar cara a Atresmedia.