Letícia torna a primera línia del focus informatiu. El motiu no és cap altre que el gest que algú li ha fet i que ningú s'esperava. Es tracta d'un menyspreu davant del qual la reina no s'ha quedat impassible, sinó més aviat tot al contrari.
El Palau Reial ha estat l'escenari on Felip VI i Letícia han ofert la tradicional recepció anual al Cos Diplomàtic acreditat a Espanya amb motiu del nou any. Després de dos anys marcats per les restriccions i la presència de màscares, l'acte ha recuperat la normalitat anterior a la pandèmia.
Els monarques han rebut els representants de 126 ambaixades residents a Espanya i gairebé 800 consolats, 153 de carrera i més de 600 honoraris. A més, estan acreditats uns altres 49 països davant del nostre país, amb residència a París, Londres, Brussel·les o Ginebra. D'altra banda, 42 organismes internacionals tenen seu a Espanya.
Letícia tria un estilisme que recorda Rània de Jordània
Letícia en aquesta ocasió ha estrenat una faldilla llarga de color rosa empolsat i una brusa de seda estil retro amb els punys marcats amb llaçada de Carolina Herrera. També duia una peça que ha estat més de cinc anys al seu armari i que hem pogut veure altres vegades. La va estrenar fa sis anys, a la inauguració del nou curs de Formació Professional, i la va lluir de nou l'any passat a Logronyo.
Letícia ha completat el seu 'look' amb uns talons de davant de color rosa a joc amb la faldilla de la firma Lodi. Pel que fa a les joies, ha escollit unes arracades de Tous amb pedres en tons verd, blau, blanc i teula. Repeteix, com en les últimes aparicions públiques, l'anell que va estrenar a la Pasqua Militar que porta la inscripció Amor che tutto move (l'amor tot ho mou).
Tot i això, a diferència d'altres actes, el més comentat no ha estat l'estilisme de Letícia. En aquesta ocasió, ha estat un gest el que ha acaparat totes les mirades i els comentaris. Ha estat en arribar el torn de l'ambaixador de l'Iran a Espanya, Hassan Ghashghavi, quan s'ha produït un menyspreu a la reina del qual tots els presents han estat testimonis.
Un gest que ha donat lloc tota mena de comentaris
El diplomàtic s'ha acostat a saludar el rei i després s'esperava que fes el mateix donant la mà a la reina. Tot i això, l'ambaixador s'ha endut la mà al pit i ha continuat caminant cap a la porta. Letícia, que s'ha vist en una situació una mica incòmoda, ha mantingut la mirada de Ghashghavi fins que aquest ha abandonat el saló on tenia lloc la recepció.
La directora de Comunicació de l'Escola Internacional de Protocol, Marina Fernández, aclareix el motiu d'aquesta conducta cap a la reina Letícia. «És un tema de contacte físic entre homes i dones en públic». «A l'Iran, les dones i els homes no es toquen en públic», explica l'experta.
No és la primera vegada que assistim a una situació semblant. L'any 2019, durant la celebració de la Cimera del Clima a Madrid, el delegat de l'Iran tampoc va donar la mà de la dona de Felip VI. Aquesta vegada, a més de posar-se una mà al pit, ha inclinat també el cap en senyal de respecte.
El que al principi podria semblar un menyspreu, segons també de la reacció de Letícia , en realitat respon a motius culturals. Aquest és el darrer acte públic de la setmana per a la monarca. La pròxima cita serà el dia 6 de febrer, quan els reis facin un viatge d'Estat a Angola.
NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp