Imatge de Montserrat Bernabeu i Shakira.

El gest que feia Shakira per ser acceptada per la sogra: com una catalana més

Shakira va fer tot el possible per encaixar en la família de l'exfutbolista del FC Barcelona

Les darreres cançons que Shakira ha publicat deixen clar com de malament ha acabat la seva relació amb Gerard Piqué. Des dels seus inicis en el món de la música, la de Barranquilla sempre ha mostrat i parlat dels seus sentiments a través de la música. I d'igual manera que ara parla malament d'ell, hi va haver un dia que la colombiana estava molt enamorada del català.

Els primers anys que ella va estar a Catalunya va intentar fer tot el possible per encaixar de la millor manera possible en la família del futbolista. Una de les coses més curioses va ser la manera per la qual va aprendre a parlar català, idioma amb el qual parla Gerard Piqué amb les seves relacions més properes.

Shakira i els esforços per encaixar amb la família de Piqué

Un dels secrets per entendre l'èxit de Shakira ha estat la seva inquietud que sempre ha tingut per aprendre idiomes. La cantant mai ha tingut por de cantar en anglès o qualsevol idioma que se li presenti per endavant. Per això, en conèixer que la llengua materna de l'exjugador del FC Barcelona era el català va començar a aprendre-ho.

El pare de Shakira, Mebarak, explica que la cantant ho va fer veient TV3, ja que tota la programació és en català. La colombiana ha tingut sempre una gran capacitat d'esforç i treball: «La meva filla sempre ha tingut un do. És una nena amb grans capacitats i una estrella especial», comentava Mebarak.

«Al cap de poc temps d'estar a Barcelona ja parlava el català. I ho va aprendre veient la televisió», va afirmar el pare de la cantant. Gràcies a aquest esforç, que es va prendre molt seriosament, va aconseguir que la família i l'entorn de Piqué l'acollís de la millor manera possible. Cosa que també va fer pel seu propi interès, ja que els orígens de la seva família es reprenien a Catalunya.

Excursions al poble

Per una altra banda, una altra cosa que va fer la cantant va ser visitar el municipi de Ripoll. La seva família materna prové d'aquest poble gironí de l'interior de Catalunya, tot i que ja feia diverses generacions que el contacte l'havia perdut i ja no quedava cap familiar amb qui tingués algun tipus de vincle.

Shakira ja va estar en aquesta localitat en conèixer al defensa i empresari català. Es va allotjar en un petit hotel rural amb la seva anterior parella. En aquell moment ja se la va veure amb naturalitat amb la gent del poble i inclús la van invitar a conèixer l'estil de vida i el treball dels agrícoles locals. Ella mateixa, no va dubtar a donar un cop de mà en alguna tasca.

Els esforços de Shakira per integrar-se en la família va acabar donant bons resultats. Els seus sogres, ara exsogres, la van acabar considerant com una filla. Montserrat Bernabeu va arribar a ser la seva millor amiga i confident i Joan Piqué, el pare del futbolista i la cantant eren carn i ungla.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp