Primer pla de Gloria Camila amb el rostre seriós

Gloria Camila Ortega reviu el seu pitjor malson: «Abraçant negrets»

Gloria Camila va ser molt criticada per una foto inapropiada

Gloria Camila ha tornat a viure una de les polèmiques que més maldecaps li ha provocat. La seva afició per compartir la seva vida a les xarxes, com també els seus viatges, va fer que molts usuaris l'assenyalessin amb el dit. Els seguidors de la colombiana van carregar contra ella per una foto que va aixecar molta polseguera.

Moltes influencers viatgen fins a països desafavorits i aprofiten l'ocasió per fotografiar-se amb els seus habitants. Unes instantànies que publiquen a les xarxes socials i afavoreixen el seu ego. La filla d'Ortega va ser una d'elles i ara les ONG denuncien aquesta afició tan poc humanitària, deixant en evidència els famosos que la practiquen.

Gloria Camila reviu el seu pitjor malson

L'any passat Gloria Camila va decidir viatjar a la Reserva del Mono Araña de Punta Laguna, al Yucatán, Mèxic. Allà, va veure un nen i la filla d'Ortega no va dubtar a agafar-lo als braços per fer-se una foto amb ell. Una instantània que va provocar una allau de crítiques per l'actitud de la colombiana, ja que en una de les fotos l'obliga a somriure.

▶️ Las ONGs critican sin piedad a Juanma Castaño por lo que ha hecho en su viaje por África

Per molt trist que sembli, d'un temps ençà aquesta afició s'ha imposat entre les influencers. Viatgen fins a països desafavorits per a allò que alguns famosos entenen com una tasca solidària, però la realitat és ben diferent. Si no, que li ho diguin a Dulceida i com el seu post amb uns nens d'una reserva africana va provocar que hagués de retirar la publicació.

Gloria Camila
Gloria Camila va ser molt criticada per una foto inapropiada. | Instagram
 

L'estiu és l'època idònia per presumir de destins de vacances i el moment que alguns famosos trien per a aquesta mena de turisme. Una iniciativa que les ONG han denunciat, afirmant que només ajuda a alimentar estereotips racistes.

A aquesta pràctica se la coneix com a «el salvador blanc» i neix de l'obsessió de visitar certs països creient que, amb la seva simple presència, ajuden a millorar la seva situació. Però la veritat és que només els fan servir com un fons i una performance amb què guanyar seguidors i uns quants likes.

Els últims a sumar-se a aquesta afició han estat Juanma Castaño i la seva xicota, Helena Condis, després del seu viatge a Tanzània. La publicació de comentarista esportiu ha estat molt criticada pel seu postureig i ha obert de nou el debat. «La moda d'anar a l'Àfrica a abraçar 'negrets' per a Instagram també s'ha apoderat el periodisme del país», publica un usuari.

Però aquesta pràctica que avergonyeix les ONG també ha arribat als influencers anònims. Uns joves que, en general, viuen de manera acomodada i que viatgen fins als països pobres per fotografiar-se, donant-los menjar o regalant-los roba. «El turisme de voluntariat transforma la pobresa en una atracció turística», denuncia una voluntària experimentada en tasques humanitàries.

Gloria Camila i la foto que va estar a punt d'enfonsar-la

Gloria Camila ha passat a formar part d'aquesta part dels famosos que viatgen per passar uns quants dies a algunes zones pobres del planeta. La filla d'Ortega ho té tot i representa l'estereotip perfecte d'aquesta classe de persones. Una jove acomodada que no ha passat penúries i que fa servir el seu perfil a les xarxes per augmentar els seus seguidors a través del turisme de voluntariat.

El seu cas va ser potser un dels més extrems. En el seu viatge a Mèxic no va dubtar a agafar en braços un nen petit per fer-se una foto i publicar-la al seu compte d'Instagram. Fins aquí, res fora del normal pel que fa a les influencers que duen a terme aquesta mena de pràctiques.

El més vergonyós va venir després amb la seva segona publicació, on Gloria Camila força el somriure del nen posant-li els dits a la boca i obligant-lo a somriure. La cara del menor és tot un poema i mostra la realitat que s'amaga darrere aquest tipus de fotografies.

Les crítiques no van trigar a arribar i molts li van retreure a Gloria Camila la seva actitud poc humanitària. «Però què es pensa la 'pija' aquesta, que els nens són mascotes per fotografiar-se?», preguntava un seguidor. «Me la imagino dient 'somriu una mica per a la foto, nen, que m'espatlles el feed'», opinava una altra usuària.