Primer pla del nou rei d'Anglaterra, Carles III.

Gran preocupació per la salut del nou rei Carles III, successor d'Elisabet II

En les aparicions del monarca anglès, l'aspecte de les seves mans i peus han cridat molt l'atenció

El rei ha mort, visca el rei! És una frase que hem sentit milers de vegades i que aquests dies pren més sentit que mai. Això sí, amb un canvi lleuger, ja que no és el rei qui ha mort, sinó la reina, en concret, la reina Elisabet II d'Anglaterra. La longeva monarca, que ha regnat durant 70 anys al Regne Unit, ha mort aquest dijous 8 de setembre a l'edat de 96 anys.

Una notícia que ha commocionat el món i que ha deixat un gran buit al cor de tots els britànics. Això sí, més enllà dels gestos evidents de dolor, la mort de la carismàtica monarca també suposa l'arribada d'un nou rei. En aquest cas parlem del seu fill, Carles d'Anglaterra, que serà coronat amb el nom de Carles III.

Preocupació pels possibles problemes de salut de Carles III

Carles III d'Anglaterra arribarà a regnar, finalment, després de més de mig segle d'espera. Una espera en què s'ha vist involucrat en moltes polèmiques, però en què també ha destacat pel seu compromís amb el medi ambient o la filantropia.

No cal esmentar que, en els últims anys, també ha vist com el seu fill, el príncep Guillem, ha anat guanyant cada cop més popularitat entre els britànics.

Elisabet II
La reina Elisabet II ha mort aquest dijous amb 96 anys. | Europa Press
 

De fet, algunes veus, fins i tot, han arribat a posar damunt la taula la possibilitat que el rei, malgrat la llarga espera, abdiqui al seu fill gran. Naturalment, és un escenari molt improbable, almenys a curt termini. A les poques esperes de la mort d'Elisabet II, la primera ministra britànica Liz Truss ja havia jurat lleialtat a Carles III, per la qual cosa la seva coronació és només qüestió de dies.

Tot i això, hi ha un altre detall que no es pot obviar, i és l'avançada edat amb què Carles arribarà a ser monarca. En concret, el primogènit d'Elisabet II encapçalarà la monarquia britànica amb 73 anys, a diferència de la mare, que va ser coronada amb 25 anys. A hores d'ara de la vida, els seus problemes de salut es multipliquen ràpidament i, de fet, fa alguns mesos ja van saltar les alarmes en aquest sentit.

Durant una reaparició del fill d'Elisabet II el mes d'abril passat a la regió de Cumbria, totes les mirades es van fixar a les mans de l'encara príncep. I és que el futur rei va destacar per les seves constants encaixades de mans, a més dels seus afectuosos petons. Ara bé, si alguna cosa va quedar clara és que les mans del futur Carles III presentaven una inflor inusual.

Per què el futur monarca tenia les mans i els peus inflats?

A les imatges que es van prendre durant l'esmentada visita de Carles a les instal·lacions d'una empresa, les mans inflades del futur monarca van ser el focus d'atenció. Tot i que aquest problema no li va impedir degustar tota mena de productes locals, els mitjans britànics van començar a especular sobre els seus possibles problemes de salut.

▶️ Vídeo del dia

A més, el que va cridar més l'atenció de tot és que el problema no sembla afectar només les mans de l'hereu d'Elisabet II, sinó també els peus. Durant una visita a un temple de Nova Delhi, on va haver d'entrar descalç, el desmillorat aspecte dels peus del príncep va fer saltar les alarmes. No parlem només d'inflor, sinó també d'un aspecte envermellit als dits.

Com és habitual, la Casa Reial britànica no ha ofert informació oficial sobre què li podria estar passant al futur rei Carles III. Alguns experts opinen que podria ser simplement el resultat de la calor, així com els efectes d'un vol de llarga distància. És ben sabut que la inactivitat perllongada durant els vols amb avió de llarg recorregut facilita la retenció de líquids i la inflor.

Foto del nou rei d'Anglaterra, Carles III, amb les mans inflades.
Els dits inflats de Carles III preocupen el Regne Unit. | GTRES
 

Aquesta malaltia es coneix com a edema, i també pot ser causada per no canviar de posició durant molt de temps. Altres possibles causes són una dieta amb excés de sal, les insuficiències cardíaques o els problemes hepàtics.

Sigui com sigui, és un detall que tampoc no va passar desapercebut durant la visita de la reina Letícia a la Galeria Nacional de Londres. Durant aquesta visita, la monarca espanyola va estar acompanyada pel mateix Carles, que va intentar amagar les seves mans inflades en tot moment. Així i tot, no va poder evitar que tots s'hi fixessin.

Les bromes del futur rei sobre els seus 'dits de salsitxa'

Tot i que no comptem amb una explicació oficial, el mateix Carles no ha dubtat a fer broma sobre l'aspecte inflat dels seus dits. Durant una visita del futur monarca a Austràlia, va treure importància al problema, fent broma amb els seus 'dits de salsitxa'.

Aparentment, el problema es va solucionar sense un tractament aparent, perdent el color vermell dels seus dits i la brillantor antinatural, així com la inflor.

És poc probable que, avui dia, la salut del futur Carles III corri perill, però la mínima possibilitat ja aixeca polseguera al Regne Unit. És clar que, un cop coronat, el nou rei haurà d'adaptar la seva agenda a la seva edat, evitant els excessos.