Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid

La gran sorpresa pel descobriment de la primera aparició de Salvador Illa a televisió

'Viaje al centro de la tele' ha recuperat les imatges d'una de les primeres aparicions públiques del Ministre de Sanitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid
'Viaje al centro de la tele' ha recuperat les imatges d'una de les primeres aparicions públiques del Ministre de Sanitat | cedida

Tal com ha passat amb Fernando Simón, en pocs mesos, Salvador Illa ha passat de ser una persona pràcticament desconeguda a convertir-se en un dels principals personatges públics del 2020.

Ha estat l'epidèmia mundial de coronavirus la qual ha causat la sobreexposició mediàtica dels dos experts i que ha provocat que tots dos es convertissin en dos dels rostres més coneguts de la televisió. Però el cert és que l'actual ministre de Sanitat compta amb una llarga trajectòria política, especialment lligada a la seva comunitat natal. 

Després de la defunció de Romà Planas i Miró, es va convertir en l'alcalde del municipi català de La Roca del Vallès durant 5 anys, entre 1995 i 2005, durant cinc anys, afiliat al Partit Socialista de Catalunya (PSC). Abans d'arribar a l'alcaldia, havia estat regidor des de l'any 1987. 

Quan van finalitzar el seu lideratge allà, va fer el gran salt a la política autonòmica i va ser nomenat com a director general d'Infraestructures del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, lloc en el qual va estar fins a l'any 2009. Entre el 2010 i 2011 va ser director de l'àrea de Gestió Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona i, fins al 2016, coordinador del grup municipal Socialista. 

A més, va ser nomenat gerent d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona i, després, va ser escollit Secretari de l'àrea d'Organització del PSC

La peculiar imatge d'Illa en una de les seves primeres aparicions públiques

Un currículum que li ha atorgat experiència en tractar amb els mitjans de comunicació i que ara ha permès que 'Viaje al centro de la tele', un programa de TVE, pugui recuperar les primeres imatges de Salvador Illa al canal públic. 

«Doncs sí viatgers, aquesta és la primera vegada de Salvador Illa a Televisió Espanyola», han escrit des de les xarxes socials de l'espai d'entreteniment de la cadena i han aprofitat per a recordar l'ús de les mascaretes, utilitzant el cognom del ministre de Sanitat i fent una ritma en castellà: «'Aprovechamos para recordarte que te pongas la... ¡mascarILLA!'». 

Es tracta d'un vídeo on apareix el que ara és ministre de Sanitat molt més jove amb ulleres. Però sense cap mena de dubte, el que més ha cridat l'atenció ha estat el peculiar pentinat que duia en aquell moment. 

«Salvador Illa, amb aquest gust peculiar per les ulleres i un pentinat original gairebé incrustat al cap», assenyalava Santiago Segura, el narrador del contingut. 

Salvador illa, ministre de Sanitat

El passat 10 de gener de 2020, des de l'oficina del president del govern espanyol, es va anunciar que Salvador Illa seria el substitut de María Luisa Carcedo i es convertiria en el nou ministre de Sanitat, càrrec que va ocupar només tres dies després, el 13 de gener. 

Una entrada a l'equip de Pedro Sánchez que va ser molt criticada perquè molts al·legaven que no només se centraria en l'àmbit sanitari, sinó que també podria actuar com a comunicador de la independència de Catalunya, a causa de la seva proximitat amb l'entorn català. 

Només unes setmanes després de començar el seu mandat com a ministre, va esclatar la crisi sanitària i, des de llavors, ha fet diverses compareixences a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats per a informar sobre la situació d'Espanya amb relació amb la pandèmia del coronavirus i s'ha convertit en una de les cares més conegudes del país.