Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Concha Velasco amb ulleres i els llavis vermells

La greu malaltia que va posar en risc la vida de Concha Velasco fa anys

Concha va patir un problema de salut greu

Concha Velasco ja sap què és lluitar contra una malaltia. El 2014 li van diagnosticar un càncer del qual va aconseguir recuperar-se amb èxit. Va ser una situació crítica per a l'actriu, que sempre intenta afrontar la vida amb molt d'optimisme.

En una entrevista a la revista ¡Hola! revelava que li havien detectat un limfoma. Assegurava que l'afrontaria «amb totes les seves forces». Aquesta malaltia representa entre el 5 i el 10% dels càncers que es detecten al nostre país.

Concha assegurava que havia «rebut una lliçó de vida i estic intentant ajustar les coses». Va suposar un cop molt dur per a ella, que llavors tenia 74 anys i molts projectes professionals al cap. «Em resistia a acceptar el que m'estava passant», va apuntar.

Ha explicat que «no he volgut veure els senyals d'alarma que em donava el meu cos». Per això, quan els metges li van comunicar la mala notícia «em vaig enfonsar». Va admetre que va passar a ser una «persona dependent i em vaig enfonsar, vaig tenir atacs d'ira, de plor», va dir a El País.

En només quatre mesos havia perdut 11 quilos. Durant la lluita contra el limfoma no va perdre mai la coqueteria, ni quan estava ingressada a l'hospital. Admetia que tenia molta por de perdre els cabells, una cosa que finalment no va passar.

Primer pla de Concha Velasco parlant
Concha Velasco va superar un càncer el 2014. | Europa Press
 

Després de tot allò, assegurava que no volia tornar a ser mai més la protagonista. «Aquest paper només el vull per a la meva feina. A casa meva, amb la meva família, només vull ser secundària», afegia l'actriu un cop recuperada.

Sempre ha estat una artista molt propera als seus fills i amics. Per això no volia disgustar-los ni donar-los males notícies. Preferia recuperar-se en la intimitat, sense que s'estigués tan pendent d'ella.

Concha Velasco va rebre un tractament de quimioteràpia en pastilles, encara que al cap de poc temps ja va deixar d'ingerir fàrmacs. Assegurava que el seu fetge ja estava força ressentit pel tractament que va seguir per combatre el limfoma. Després d'allò va haver de seguir al peu de la lletra les indicacions dels metges.

Li van imposar unes regles molt estrictes pel que fa a l'alimentació però també a l'hora de treballar. Únicament li van permetre fer una funció al dia i li van prohibir compaginar el teatre amb la televisió.

En aquella època conduïa el programa Cine de barrio a TVE i estava implicada en una obra teatral, Olivia y Eugenio. Curiosament li tocava donar vida a una dona que patia càncer terminal.

Imatge de Concha Velasco.
La vida li va canviar per sempre a Concha després que li detectessin el limfoma. | Europa Press
 

En la seva entrevista a El País revelava que havia tingut una vida laboral molt intensa, però que li quedava molt per viure personalment. «He anat d'escenari a escenari i m'he perdut moltes coses», apuntava. Afegia que «visc a Madrid des de fa molt, però no conec la ciutat».

Concha Velasco va espantar els seus

Concha Velasco va decidir fa uns mesos fer un gir radical a la seva vida. Des de fa temps que pateix problemes de mobilitat, un fet que la va dur a prendre una decisió. De manera consensuada amb els seus fills, va decidir traslladar-se a una residència de gent gran.

Tant Manuel com Paco desitgen que estigui tan ben atesa com sigui possible i ells no podien tenir cura d'ella les 24 hores del dia, com necessitava. Entre la feina i les seves famílies els resultava molt complicat estar amb ella tant de temps.

Fa poc, es va saber que l'artista havia patit un petit problema de salut, segons recollia el diari 20 Minutos. Per sort, tant els professionals del centre com els metges van actuar amb rapidesa. El seu fill confirmava uns dies després que estava molt bé i recuperada.

Concha Velasco es troba perfectament, tot i que fa mesos que no es deixa veure en públic. Les seves últimes aparicions van ser al teatre, sempre acompanyada per Manuel.