Imatge de l'edifici del Grup Godó a l'Avinguda Diagonal de Barcelona

El Grup Godó ven 8TV a Nicola Pedrazzoli i abandona el negoci televisiu

Justifica la venda per diverses dificultats com el retard en l'apagada analògica, l'aparició de nous operadors o la crisi de la covid

El Grup Godó, editor de La Vanguardia i propietari de RAC1, ha venut la societat Emissions Digitals de Catalunya Societat Anònima (Edica), que gestiona el múltiplex de TDT a través del qual s'emet 8TV, a OC 2022, companyia de l'empresari Nicola Pedrazzoli, segons ha avançat el diari 'NacióDigital' i ha confirmat l'ACN. Godó ostentava la concessió dels quatre canals del múltiplex des de l'agost del 2003. Els termes de l'acord, que algunes fonts xifren en 10 milions d'euros, queden subjectes a l'aprovació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, Godó ha intentat durant aquest temps construir un canal que, a imatge de RAC 1, pogués ser la competència privada a l'oferta dels mitjans públics catalans, però ha xocat amb diverses traves com ara el retard en l'apagada analògica o el descens del mercat publicitari. Altres motius que el grup addueix com a dificultats que ha hagut d'afrontar són l'aparició de nous operadors d'àmbit estatal i català i, finalment, la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.

Després d'aquest periple, afirma el Grup Godó, ha arribat l'hora de cedir el testimoni a un nou operador que pugui aprofitar la tasca feta fins ara. En aquest sentit subratlla que Pedrazzoli té «gran experiència» en televisió de proximitat amb projectes com Teve.cat i Canal Català.

Una audiència a la baixa

L'aposta del Grup Godó per 8TV va tenir el seu punt àlgid l'octubre del 2014, quan va arribar a una audiència del 4,2%. Des de 2008, moment en què es comencen a registrar les audiències del canal, i fins al 2017, la televisió es va moure al voltant del 3% de quota de pantalla. A partir del 2018, l'audiència de 8TV va començar a caure per arribar a baixa de l'1% durant el 2019 i el 2020.

Actualment, la programació de 8TV compta amb sèries emeses per TV3 fa diverses temporades com a gran al·licient. Entre elles, destaquen 'Plats Bruts', 'Cites', 'Ventdelplà', 'Temps de silenci' o 'Caçadors de bolets'. Entre aquells programes importants que han passat per la fins ara televisió del Grup Godó, cal destacar 'Arucitys' —durant 16 temporades— o '8 al Dia', amb Josep Cuní.