Isabel Gemio en un photocall

Gustavo, el fill malalt d'Isabel Gemio que compleix 25 anys

La malaltia que pateix el jove és incurable

Han passat els anys i els fills d'Isabel Gemio s'han fet grans. Gustavo i Diego Manrique ja són adults, i el primer acaba de complir 25 anys.

Isabel Gemio està molt orgullosa dels seus fills

Isabel Gemio sent adora els seus dos fills, Gustavo i Diego. Només cal fer un cop d'ull a les xarxes socials per a comprovar-ho de primera mà. I és que la comunicadora presumeix d'ells sempre que pot.

Recentment, la periodista va fer una publicació molt bonica i emotiva al seu compte d'Instagram per a felicitar l'aniversari al seu primogènit, Gustavo, que ha fet 25 anys.

«Avui, el meu fill Gustavo fa 25 anys. Un ésser de llum que m'il·lumina la vida. M'ha ensenyat a tenir paciència, a veure el costat positiu de tot, a somriure sempre, a valorar els moments assolellats i tranquils», va escriure el 30 d'octubre, i va acompanyar la publicació de diverses fotografies de Gustavo i ella junts.

«És el meu Buda, la meva àncora, el meu motor, la meva esperança, la meva vida. Ho és tot per a mi. Dono gràcies per poder celebrar els seus 25 anys, plens de vida, amor i esperança», va afegir.

Isabel Gemio està especialment contenta aquest any. No hem d'oblidar que el seu fill gran té problemes de salut i ha pogut fer-hi front malgrat la pandèmia de la covid-19.

Una malaltia rara i incurable

El 1997, Isabel Gemio i la seva parella d'aleshores, Julio Nilo Manrique, van adoptar Gustavo a Guatemala. Al cap de poc temps, es van assabentar que el nen patia una malaltia rara anomenada distròfia muscular de Duchenne.

Aquesta patologia afecta més d'un miler de persones a Espanya i 250.000 nens arreu del món i és incurable. Així doncs, la família d'Isabel Gemio hi ha de fer front cada dia.

«Tot i no saber què significaven, aquelles paraules van sonar al meu cervell com un cop de martell. Vaig sentir com l'ànima em queia per un forat negre, i, durant uns segons, la vida va deixar d'existir. No exagero: una part de mi va morir aquell dia», declarava la presentadora l'any passat a Divinity.

Des que li van diagnosticar la malaltia, Gustavo ha passat molt de temps a l'hospital i ha rebut tractaments especials. Per això, cada èxit que aconsegueix alegra moltíssim la seva mare, que intenta buscar fons per a la investigació de la distròfia muscular de Duchenne mitjançant una fundació.

Isabel Gemio va escriure sobre aquest tema en un llibre, 'Mi hijo, mi maestro', i va dirigir 'Jóvenes invisibles', un documental sobre casos com el del seu fill.

Sempre estarà al seu costat

Actualment, Gustavo està centrat en els estudis d'informàtica i en la parella, amb qui porta quatre anys i de qui està molt enamorat, cosa que fa molt contenta la seva mare.

«Mai m'havia imaginat que el meu fill arribaria a viure això. Això és el que compensa: veure'l feliç", explicava als micròfons de Cadena Ser.

El jove i la seva parella viuen en un habitatge adaptat a les necessitats d'ell. Allà també hi viuen Isabel i Diego, el germà de Diego, que ja té 22 anys.

Tots junts formen una família estupenda que, en lloc de rendir-se davant les adversitats, es fa cada cop més forta. I és que fa anys que lluiten perquè Gustavo porti una vida similar a la de la resta de joves de la seva edat i no pensen donar-se per vençuts.

Isabel Gemio té clar que ella sempre estarà al costat dels seus fills i que poden comptar amb ella sempre que ho necessitin. La periodista considera que, com a mare, és el que ha de fer, i està encantada de tenir aquest paper.