Helena, la filla de Xavier Sardà que també és presentadora com el seu pare

Helena Sardà té 27 anys, viu a Qatar i és periodista a la plataforma AJ + Español

Xavier Sardà és un dels presentadors més coneguts del nostre país. El periodista s'ha llaurat una llarga trajectòria professional en la qual ha demostrat la seva gran vocació per la comunicació, una passió que també ha heretat la seva única filla, Helena Sardà.

Tot i estar contínuament sota el focus mediàtic després del seu pas per diversos diaris, cadenes de ràdio i programes televisius, destacant la seva tasca com a presentador de 'Crónicas Marcianas' a Telecinco entre 1997 i 2005, el periodista sempre ha mantingut la seva vida privada en un segon pla.

No obstant això, Xavier Sardà ha concedit recentment una entrevista a 'El Periódico', on actualment treballa com a columnista, per fer un repàs de la seva trajectòria professional, de l'actualitat social i parlar, com mai havia fet, de la seva filla.

Cal recordar que el comunicador actualment està casat amb l'estilista Ana Gutiérrez, qui té dues filles d'un matrimoni anterior, Paula i Mar, però Xavier Sardà considera que també són filles seves.

Helena Sardà: periodista tot terreny que viu a Qatar

Helena Sardà, de 27 anys, és l'única filla de Xavier Sardà i la ballarina Rosa Maria Grau. «La meva filla Helena té 27 anys i viu a Qatar. Va estudiar Polítiques, va aprendre francès al Quebec, ha estudiat àrab durant 9 anys i està treballant per a la cadena de notícia Al Jazeera», ha assenyalat el veterà presentador molt orgullós de la seva filla en l'entrevista per a 'El Periódico'.

Concretament, Helena Sardà Grau està treballant per a AJ + Español, una plataforma de la cadena Al Jazeera per a joves castellanoparlants, on realitza reportatges escrits i videogràfics des d'un punt de vista transgressor.

«Cobrim les històries que els mitjans tradicionals no exposen. Ressaltem les veus que desafien l'statu quo i les lluites dels petits grans herois que aconsegueixen solucions locals davant els desafiaments regionals. Els nostres temes són globals, però amb una perspectiva local i humana», recull la pàgina web de la plataforma AJ + Español.

Tal com podem veure en el seu perfil de LinkedIn, Helena parla cinc idiomes -espanyol, català, anglès, francès i àrab- i ha estudiat Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra, tot i que posteriorment s'ha endinsat en el món de la comunicació.

Conscienciada amb el feminisme i els drets humans

A més, Helena Sardà ha treballat en altres mitjans de comunicació revolucionaris com 'Código Nuevo', on també es busca donar veu als col·lectius minoritaris. La filla de Xavier està molt conscienciada amb el feminisme, el racisme, l'homofòbia i els drets humans, de manera que no ha dubtat en opinar sobre aquests temes en molts dels seus articles. 

«Per què el feminisme blanc s'està oblidant de milions de dones», «les pel·lícules que tot homòfob hauria de veure» o «per què som conscients de l'horror dels escorxadors, però seguim menjant carn» són alguns dels títols dels articles que ha signat Helena Sardà a 'Código Nuevo', on va treballar entre 2016 i 2018.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«No sé si m'agrada més parlar o observar. Intento fer les dues coses per igual. Politòloga, redactora i reportera, addicta als idiomes. M'he infiltrat en la meva generació com 'viejoven'. M'és més fàcil empatitzar amb altres cultures que intentar entendre la meva. En una relació complicada amb Nabokov. Algun dia aconseguiré parlar bé l'àrab», així es descriu Helena en el seu perfil de la pàgina web de 'Código Nuevo'.

Amb tot això, Helena Sardà segueix els passos del seu pare i ha sabut llaurar-se una carrera professional com a periodista tot terreny, transgressiva i implicada en les causes socials.


Comentaris

envia el comentari