ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Hisenda compra un cotxe nou a Felip VI

El vehicle serà propietat del Parc Mòbil de l'Estat
Hisenda compra un cotxe nou a Felip VI | CatalunyaDiari.cat

 

El ministeri d’Hisenda es gastarà 454.000 euros en un vehicle blindat exclusivament per la Casa Reial. La licitació per la compra del cotxe s’ha fet per la via d’urgència i en secret.

 

L'ús del vehicle quedarà reservat als inquilins del Palau de la Zarzuela

El procés s'ha tramitat amb la màxima reserva que permet la llei, en considerar que concorren motius especials de seguretat. El nou vehicle passarà a ser propietat del Parc Mòbil de l'Estat. El seu ús quedarà reservat exclusivament als inquilins del Palau de la Zarzuela. La despesa de 454.000 euros inclou, entre altres, un blindatge capaç de revertir els trets provinents d’armes i l’impacte d’explosius de baixa i mitja intensitat. Aquest blindatge pot augmentar el pes del vehicle fins a dues tones, per la qual cosa el motor ha de ser d'alta gamma (500 cavalls).

 

Des del 2017 no es gastava tant

El Parc Mòbil de l'Estat no es gastava una xifra tan desorbitada des del 2017, quan va licitar la compra d'un nou vehicle oficial per al llavors president del Govern, Mariano Rajoy. El Govern del PP va defensar la compra al·legant que era imprescindible perquè l'automòbil de Rajoy es trobava en mal estat després de 16 anys d'ús. Ho havia comprat en 2001 José María Aznar, que va ser el primer a utilitzar-ho, i ja acumulava 272.000 quilòmetres. 

 

L'ús del vehicle quedarà reservat exclusivament als inquilins del Palau de la Zarzuela | Vanitatis

 

També et pot interessar...