ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

Hisenda multarà Patricia Conde després d'escoltar el testimoni del porter de casa seva

La presentadora va deduir a través de la seva empresa l'IVA de la reforma de l'habitatge i la compra d'objectes personals
Patricia Conde té problemes amb Hisenda | Catalunyadiari.cat
 

 

La lluita entre Patricia Conde i Hisenda arriba a la seva fi amb males notícies per a la presentadora. La investigació ha finalitzat després d'escoltar el testimoni del porter del pis, que Conde havia declarat que no era la seva residència habitual, però que des de l'Agència Tributària van posar en qüestió. Els fets es remunten en la decisió de la presentadora de deduir a la seva empresa Creative Management y Producciones diferents quantitats d'IVA relacionades amb gastos de la reforma de la seva casa ubicada a La Moraleja i la compra d'objectes personals.

 

 

Una multa de 58.000 euros

Aquestes accions es van fer durant els anys 2007 i 2008 i l'Agència Tributària va demanar a la presentadora que abonés més de 77.000 euros per les liquidacions de l'IVA. A més, es va determinar la imposició d'una multa d'uns 58.000 euros per deduir les quotes d'IVA en la compra i reforma d'un pis a La Moraleja, així com en diferents compres de vestuari, tractaments de bellesa i cosmètics.

 

Patricia Conde es va deduir unes despeses no autoritzades | Catalunyadiari.cat
 

 

Davant d'aquesta situació, Conde va recórrer la multa dient que l'habitatge que havia comprat no era la seva residència habitual. De fet, va concretar que la seva societat l'havia adquirit per «establir allí la seva seu social per a l'activitat de representació d'artistes i per ubicar el seu estudi de gravació, producció i 'show room' per a esdeveniments publicitaris». Respecte a la compra de cosmètics i peces de roba, la presentadora va assegurar que es tractava de «despeses de vestuari i de maquillatge totalment necessaris per a la imatge pública».

 

En aquest sentit, Hisenda va posar en dubte aquestes declaracions perquè la majoria d'ingressos que va rebre Conde durant els anys 2007 i 2008 provenien de la seva participació en el programa 'Sé lo que hicisteis', el qual es va gravar en uns estudis externs que no tenien res a veure amb la societat de Patricia.

 

 

Un testimoni clau

Per aquest motiu, es va continuar investigant el cas fins a arribar a demanar la seva col·laboració al porter de la casa de La Moraleja. Tot i que la presentadora havia al·legat que no vivia allí, aquest nou testimoni va evidenciar que no era veritat, ja que va assegurar que era la residència habitual de l'actriu. Cal recordar que la lluita entre Conde i Hisenda va començar el 2017, quan es va fer públic que tenia un deute de més d'un milió d'euros. Per tal de rentar la seva imatge, la presentadora va defensar-se a través de les seves xarxes socials.