Hisenda reclama vora 3 milions d'euros al presentador Jesús Vázquez i la seva parella

L'acusen d'haver tributat l'impost de societats enlloc de l'IRPF, tal com pertocaria, segons l'Agència Tributària
Hisenda reclama tres milions d'euros al presentador Jesús Vázquez. | Catalunya Diari

 

Jesús Vázquez i el seu marit no han començat l'any amb bon peu. La feliç parella ha de fer front a un deute milionari amb Hisenda, concretament a una xifra propera als 3 milions d'euros. Si el presentador no és capaç de solucionar aquesta situació, haurà de deixar en mans de l'Estat gairebé la meitat de tota la seva fortuna. Cal recordar que, a més de presentar diversos programes de rellevància a Mediaset i de ser la imatge promocional de diverses marques com Jazztel, el presentador gallec també és propietari de Bopreci SL, una empresa dedicada a activitats professionals que compta amb un actiu de 6,9 ​​milions d'euros.

 

Una societat suposadament inexistent

Vázquez i el seu marit consten com a administradors de la companyia des de la seva creació, el 2005, cosa que els posa en el punt de mira d'Hisenda, que reclama 2,8 milions d'euros al presentador després d'acusar-lo d'haver utilitzat societats fictícies a través de les quals tributaven per la via de l'impost de societats i no per l'IRPF. La sentència afirma que «durant els anys 2006 i 2007 l'esmentada societat Bopreci va facturar més de 4 milions d'euros a clients en concepte de serveis professionals, quan era el propi Vázquez qui exercia com a presentador, col·laborador o com a imatge publicitària per a les marques».

 

Jesús Vázquez s'excusava de qualsevol acusació assegurant que l'empresa tenia l'activitat «de vendre la imatge del demandant i que per a això era necessària una tasca de crear,  mantenir i saber vendre aquesta imatge». L'encarregat de realitzar aquestes tasques no era ningú més que el seu marit des de fa 19 anys, Roberto Cortés.

 

Jesús Vázquez i el seu marit han rebut un duríssim cop econòmic per part d'Hisenda. | Instagram

 

La sentència va fer cas omís de l'argument el presentador, ja que a l'empresa no hi havia cap mitjà material que pogués donar suport a la versió de Vázquez. Tant és així que el Tribunal estableix que Bopreci no aporta res i que fins i tot els serveis que presta són els mateixos que presta Jesús Vázquez per a l'empresa. L'Audiència ha determinat que «l'entitat no tenia una altra activitat que la que es realitzava a través del demandant, ni disposava de mitjans específicament afectes a l'exercici d'aquesta activitat personalíssima del demandant, de manera que la seva única justificació era l'estalvi fiscal».

Més notícies de la categoria Cor