Janina Juli i Pere Aragonès.

Pere Aragonès i Janina Juli: la curiosa història d'amor del possible futur president

Aragonès i Juli es van casar el 2017 i tenen una filla, Clàudia

Un dels protagonistes de la nit electoral d'aquest 14 de febrer és el candidat d'ERC, Pere Aragonès: tot i haver estat superat pel PSC en nombre de vots, el candidat republicà ha guanyat les eleccions en el bloc independentista i, si JxCat i la CUP ho volen, serà el proper president de la Generalitat. Tot i que la política catalana sempre es reserva sorpreses, sembla hores d'ara l'opció més plausible: després d'assolir 33 escons, un més que JxCat, Aragonès es va acostar a la presidència.

El cert, però, és que se saben ben poques coses de la vida privada d'Aragonès. Té passió per cuinar, una mestra de l'escola va predir el seu èxit polític, i és clar, l'amor: el nou líder republicà està casat i té una filla. Ara bé, és el protagonista d'una història d'amor ben curiosa. L'esposa d'Aragonès és Janina Juli i Pujol i té 32 anys. Fins en fa ben pocs, però, no era de la corda política dels republicans.

Aragonès, líder de les JERC; Juli, comandament de la JNC

Juli era militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), les joventuts de Convergència i després del PDeCAT. Militava, doncs, a la formació que durant anys ha estat l'antítesi d'ERC i entre les quals hi ha hagut històrics episodis de desconfiança. Convergents i republicans s'han mirat sempre de reüll i, per tant, a Pineda de Mar, el poble d'on són originaris tots dos, Aragonès i Juli formaven part de 'bàndols' oposats políticament parlant.

Però el duel de 'Capuletos contra Montescos' a la catalana es va trencar i va guanyar l'amor. Ja fa anys que Aragonès i Juli van començar a fer vida de parella mantenint, això sí, la militància política de cadascun d'ells. Mentre Pere Aragonès ja era diputat, liderava ERC a Pineda de Mar i havia estat el líder de les Joventuts d'Esquerra (JERC); Juli continuava a la JNC, de la qual va ser coordinadora de la regió 1, a la zona de Barcelona. No en fa gaires anys: el 2017 encara ocupava el càrrec.

El juliol de 2017, la parella va contraure matrimoni a Argentona i el març de 2019 va néixer la seva primera filla, Clàudia, que ahir va acompanyar el seu pare a votar. Janina Juli està ara allunyada de la política i a través de les xarxes socials dona ple suport al seu marit com a candidat d'ERC. A través de les xarxes socials es pot seguir la seva vida quotidiana.

Els possibles president i primera dama de Catalunya, doncs, tenen al darrera una història ben curiosa: distanciats per la política, però units per l'amor. Aragonès ha agraït aquest mateix dilluns el suport de la seva parella.