Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de l'illa de 'Supervivientes', Laura Madrueño amb els llavis estrets, el logotip del programa amb una creu vermella a sobre i la bandera d'Hondures

Els hondurenys boicotegen 'Supervivientes': no volen Laura Madrueño a l'illa

Els vilatans de la zona de la platja de Cayos Cochinos es manifesten en contra de la presència de 'Supervivientes'

L'edició de Supervivientes 2024 és una de les més singulars de tota la història. El programa presentat per Laura Madrueño està patint innombrables crítiques per tots els successos que han estat passant des que el reality iniciés.

La gran quantitat de lesions, de conflictes i d'abandonaments no ha fet més que evidenciar que aquesta edició de Supervivientes suposarà un abans i un després.

Sens dubte, l'incident que ha provocat més enrenou ha estat la recent fuita d'Ángel Cristo de la platja per endinsar-se a l'interior de l'illa.

Els hondurenys es manifesten en contra de Supervivientes

A tots aquests esdeveniments s'acaba de sumar un nou contratemps. Sembla que hi ha hagut un grup d'hondurenys que no volen l'equip de Supervivientes a l'illa.

La notícia l'ha revelada Wa-Dani, un portal de notícies sobre Hondures, que ha tret a la llum un vídeo en què es poden veure alguns hondurenys mobilitzant-se a la mar, a prop de la platja on s'allotgen els concursants.

A les imatges apareixen diverses embarcacions hondurenyes davant d'un vaixell de l'exèrcit d'Hondures que protegeix la zona de la platja.

Els vilatans van mostrar el seu enuig i la seva indignació amb crits com ara "el poble unit no serà mai vençut", acompanyat d'altres reclamacions pel maltractament a què els estan sotmetent.

Podem apreciar com en aquest vaixell hi ha diversos militars de la milícia hondurenya, que col·laboren amb el programa espanyol per tal de protegir el lloc.

Un detall que destaca el narrador del vídeo és que la persona que mitjança amb els manifestants des de l'embarcació de l'exèrcit és d'origen espanyol.

Per això, s'intueix que és un personal de l'equip de Supervivientes el que ha intentat persuadir els hondurenys que aturin la manifestació.

Les causes de la protesta dels hondurenys a l'equip de Supervivientes

Els manifestants són garífunes, un grup ètnic d'Hondures que habita pels voltants de la zona de Cayos Cochinos, on està allotjat tot l'equip del programa de Telecinco.

Segons han assenyalat, el govern d'Hondures ha restringit la zona als garífunes per beneficiar l'equip de Supervivientes, permetent-los que gaudeixin de la ubicació amb total llibertat i sense que ningú els molesti.

Muntatge del plató de Supervivientes buit i el logotip de Telecincoo a la cantonada inferior esquerra
Els hondurenys protesten per la presència de 'Supervivientes' | catalunyadiari.com, Telecinco

Els vilatans tenen totalment prohibit acostar-se a la zona. Ni tan sols per passejar ni per pescar. De fet, el territori està tancat per un grup de militars que impedeixen el pas a qualsevol persona que no pertanyi a l'equip del programa.

Els garífunes han reportat una sèrie d'abusos, amenaces i persecució per part dels militars durant tot aquest temps en què s'ha estat gravant el reality.

Els veïns de la zona volen recuperar la normalitat de l'illa i que se'ls permeti tornar a accedir a aquesta ubicació, que sembla que és molt bona per pescar.

Els garífunes, fastiguejats d'aquesta situació, han decidit fer aquesta protesta en contra del programa, pels consegüents abusos que reben per part del govern i de l'exèrcit.

Captura dels concursants de Supervivientes a la palapa durant la gala 10
No és la primera manifestació contra 'Supervivientes' | Mediaset

No obstant això, sembla que aquest enuig per part dels vilatans ve de lluny. Estan indignats amb el programa des de ja fa uns quants anys. De fet, s'ha arribat a dir que aquesta no és la primera manifestació que fan.

Ara bé, un acte així crida molt l'atenció, sobretot aquest any en què estan passant tantes coses durant la seva gravació.

Veurem com acaba tot aquest assumpte, encara que no pinta gaire bé per al programa de Telecinco.