Primer pla d'Iker Jiménez a un acte promocional

Iker Jiménez avisa del 'xàfec' que pot arribar després de la vacuna

El doctor José Algemí ha revelat què podria ocórrer després d'aconseguir la immunitat de ramat

Iker Jiménez va tornar a les pantalles amb tot el seu equip d'experts habitual aquest dimecres, en un nou espai de 'Horizonte' on es va tractar el tema de les vacunes i si aquestes seran el principi de la fi del Coronavirus. La teoria del doctor José Algemí ha deixat certa intranquil·litat entre els contertulians i seguidors del programa de Jiménez, explicant el que podria succeir a Espanya quan s'arribi a la immunitat de ramat.

Després d'analitzar en detall les paraules de la ministra d'Indústria i Turisme, Reyes Maroto, en les quals deixava oberta la possibilitat de viatjar amb més normalitat per Setmana Santa, encara que poques hores més tard es faria enrere en aquestes afirmacions, els experts de la taula d'anàlisi han debatut a 'Horizonte' altres assumptes d'important calat sobre l'efectivitat de la vacuna contra la Covid.

L'alerta del doctor José Algemí respecte al Coronavirus

«Les bones notícies les tenim en les vacunes, que les tindrem, però les males notícies ens vindran de virus», ha avisat el doctor Algemí, col·laborador de l'espai presentat per Iker Jiménez, i que va posar sobre la taula la que pot ser una opció real d'aquí a uns mesos. En el programa d'aquest dimecres, es van recordar les paraules del president Pedro Sánchez, on afirmava que un 70% de la població espanyola estarà immunitzada al juny.

Aquesta predicció preocupa el doctor Algemí per una cosa en concret: «Em preocupa, no arribar a l'estiu al 70%, cosa que és probable que passi. Si arribem a un 50% o 40% amb la població de risc vacunada ja és una bona notícia i estaríem molt millor que l'estiu anterior», va avisar el doctor en el programa de recerca de dimecres, 3 de febrer.

«La pressió econòmica per dir que s'ha acabat, sortim tots, serà terrible»

Per Algemí, la seva gran inquietud en l'actualitat és que, «arribat aquest moment de tenir vacunada a tota la població vulnerable i per sobre de 70 anys, la pressió econòmica per dir, s'ha acabat, sortim tots, serà terrible, perquè es dirà que els que es contagin en aquest moment tenen un risc de mortalitat molt menor. Em preocupa molt i seria una catàstrofe», ha afirmat el doctor sobre la situació previsible en què la població perdi la por al virus i es generi l'efecte contrari, tot i estar vacunada la gran majoria.

Sobre aquest assumpte, el doctor José Miguel Gaona també ha volgut opinar, i la seva versió no ha estat més positiva que la donada per José Algemí: «Seria un escenari estàtic pel que fa al virus, però d'aquí a l'estiu, i ho estem veient, pot ser que passin altres coses perquè anem immensament lents».

El que més li preocupa Gaona són les variants de la Covid-19 i que algunes dosis de la vacuna, com la de Moderna, no són molt eficaces contra la variant brasilera, segons la informació obtinguda en els últims dies.

El doctor Camacho respon als dubtes sobre la vacuna

A més, per 'Horizonte' es va passar el doctor Tomàs Camacho, que li va explicar a Iker Jiménez que «hem descobert, vacunant als nostres companys sanitaris, que els que ja han passat el Coronavirus de manera natural multipliquen els seus anticossos per 100 només amb la injecció de la primera dosi de la vacuna».

«Amb una sola dosi seria suficient», va assegurar Camacho amb relació als problemes logístics que hi ha en alguns països per administrar la segona dosi de la vacuna contra la Covid. «Si no cal la segona dosi, podem resoldre un gran problema logístic a escala mundial», va respondre Iker Jiménez al doctor gallec.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.