Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Iker Jiménez a un acte promocional

Iker Jiménez hi torna en directe: «És ingenu pensar que el que ha passat...»

'Horizonte' va comptar amb la participació d'un advocat que va donar les claus de la crisi econòmica actual

Primer pla d'Iker Jiménez a un acte promocional
Iker Jiménez hi torna en directe: «És ingenu pensar que el que ha passat...» | GTRES

Poc habitual és veure en 'Horizonte', programa presentat per Iker Jiménez, alguna crítica o opinió sobre la classe política i el paper que exerceix en la pandèmia. Alguna vegada hem sigut testimonis de discrepàncies sobre les decisions que s'han pres des del Govern per contenir la pandèmia, però el que ha passat el passat dimecres, 3 de març, ha traspassat aquesta barrera.

En aquesta ocasió, el conductor de l'espai va comptar amb la col·laboració de Rubén Gisbert, 'youtuber' i advocat, que va posar en evidència als polítics assenyalant com els principals responsables de la crisi econòmica que estem travessant.

La Covid no té la culpa de la situació actual del país

Gisbert és llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i anava a 'Horizonte' per carregar contra els polítics com els causants de la crisi. Quan les xifres de l'atur augmenten de manera considerable per culpa de les restriccions en els principals sectors, els quals són el motor de l'economia espanyola com l'hostaleria i el turisme, Rubén Gisbert fa una clara distinció entre les conseqüències del virus i les decisions polítiques.

Espanya no travessa pel seu millor moment, i tot sembla indicar que anem directes a una nova crisi econòmica. L'advocat va deixar de banda les conseqüències de la Covid-19 per assegurar que si estem en aquesta situació és «perquè les causes estan subjectes a una sèrie de factors i condicionants que no sempre tenen a veure amb el més aparent».

«Se n'aprofitarà d'aquesta crisi la gent que més té, però el gruix de la societat com els autònoms estan sent vilipendiats cada dia. Això té una conseqüència i és que vivim en un estat que no garanteix la seguretat del patrimoni dels ciutadans i dels drets més fonamentals», començava explicant. Per a ell, el Coronavirus no és raó perquè «la guardiola de pensions estigui buida i no hi hagi diners, em sembla alarmant», assenyalava.

Ferotge crítica a la classe política

Seguint el seu discurs, Rubén Gisbert no va dubtar a treure a la llum tots els assumptes tèrbols que giren al voltant de la classe política espanyola: «En aquest país hem tingut en els últims anys 587 casos de corrupció amb 4.000 polítics implicats, que sapiguem. Un país on s'ha robat de les arques públiques dels ciutadans 124.000 milions d'euros», subratllava.

«Diners hi ha, el que calen posar són mecanismes i límits de control a qui controla els diners. La classe política fa les lleis, les executa i a sobre es reparteix el CGPJ», sentenciava de manera rotunda. Gisbert es negava a admetre el discurs que els polítics fan atribuint a la pandèmia els problemes econòmics del país.

«És molt ingenu pensar que el que ha passat és només per la Covid, no! Si li treus les crosses a una persona coixa en una costa avall, sí, li has tret les crosses, però de base aquesta persona ja està coixa, i Espanya ja ho estava», opinava.

No hi haurà recuperació després de l'estiu

L'advocat no es va mostrar optimista amb la ràpida recuperació econòmica que altres experts com a Miguel Sebastián, exministre d'Indústria, Turisme i Comerç, asseguren. Sebastián va entrar en directe per afirmar que hi haurà recuperació «després de l'estiu», i això va provocar que Gisbert saltés: «Em sembla al·lucinant sentir l'exministre dir que té fe en què vindrà la recuperació i que cal seguir apostant per ajudar a les empreses. Ajudant com? Pujant la quota d'autònoms? No pagant els ERTO? El que hi haurà és de començar a ajudar a les empreses».

Per si el seu discurs no deixés en evidència suficient a la classe política, Rubén Gisbert continuava fent al·lusió al malbaratament econòmic que s'està fent just quan els espanyols pitjor ho estan passant: «Es diu que cal estalviar, però cal deixar de gastar, cal ara apujar-se el sou o gastar-se ara 338.000 en unes pedres a Barcelona o 451 milions en un Ministeri nou que no sabem encara per a què servirà? Són preguntes que es fan els ciutadans que estan en les cues de la fam», va finalitzar contundent.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]