Primer pla d'Iker Jiménez a un acte promocional

Diverses defuncions colpegen de ple Iker Jiménez: «No he pogut estar prop d'ells»

El presentador de 'Cuarto Milenio' confessa molt emocionat que la Covid li ha tocat molt de prop

Iker Jiménez va ser dels primers a alertar sobre el risc que corríem amb l'arribada de la Covid-19. Molts van qualificar-li d'alarmista, però el temps li ha acabat donant la raó. Des que el virus va començar a campar al seu aire per tot el món, el presentador de 'Cuarto Milenio' es va proposar informar sobre tots els aspectes menys coneguts del Coronavirus mitjançant els seus programes.

Han sigut moltes les ocasions en què li hem vist molest i enfadat amb certes actituds irresponsables i molt preocupat per la situació epidemiològica. Però, diumenge passat, alguna cosa havia canviat en Iker Jiménez i és que el seu enuig es va transformar en tristesa i va voler explicar als espectadors la raó d'això. Aquesta va ser que el virus li ha tocat molt de prop.

La Covid s'ha endut amics i familiars d'Iker Jiménez

Alguna cosa li passava a Iker Jiménez pel cap mentre estava al capdavant de 'Cuarto Milenio' el diumenge, 24 de gener. També era notable en la seva dona, Carmen Porter, qui tenia un to de veu una mica diferent de què acostuma, molt més seriós. En els minuts finals del programa, el presentador ha volgut revelar davant l'audiència la raó d'aquesta tristesa.

Visiblement compungit, amb evidents signes d'emoció en la seva veu i els ulls vidriosos, Jiménez va confessar que «avui no he estat del tot fi perquè, creguin-me quan els ho dic, he tingut una sèrie de pèrdues de familiars i amics». Per desgràcia, i com li està passant a milions de persones, la Covid-19 havia arribat al seu entorn més proper arrabassant a persones molt estimades per a ell.

«Em fa molta gràcia quan alguns em diuen que el virus no existeix. Vaja, doncs si fos així, jo ja he perdut un grapat d'éssers estimats i no he pogut estar a prop seu. Ahir mateix la Covid es va dur a Miguel Pereira, el custodi de les Cares de Bélmez que ens considerava de la seva família. El coneixia des de feia trenta anys i estava l'home feble i hospitalitzat», explicava Iker Jiménez.

No han estat uns mesos fàcils per al periodista, ja que a la pèrdua d'un dels seus grans amics se li suma també la de les seves dues mascotes. Amant dels animals, Iker va sentir la mort dels seus gossos com la d'un familiar molt proper: «En aquest període que estem vivint, fins i tot he hagut de dir adeu als meus dos gossos en els últims mesos, cosa que ens és fàcil d'argumentar. Això és absolutament anecdòtic comparat amb els desastres que està vivint la gent, però cadascú té les seves pròpies tragèdies».

El missatge d'Iker Jiménez

El presentador no va voler acabar la seva intervenció sense enviar un missatge als espectadors: «La meva recomanació o consell d'amic, amb la sensació que està passant alguna cosa realment perillosa i ha pujat un grau exponencial de contagi, és que es cuidin tot el que els sigui possible. Que no desesperin quan dins dels àmbits familiars hi hagi persones que no els creuen perquè ells pensen que no n'hi ha per tant... Això sol passar quan no et toca de prop».

Per posar punt final als últims moments de 'Cuarto Milenio', Iker Jiménez va afirmar «així és la vida, un misteri i un enigma». El presentador va concloure que «hem de ser molt feliços quan les coses van aparentment normal. Ens queixem del rutinari, però, de vegades, és millor que no passi res perquè gairebé és una benedicció».

Amb les llàgrimes a punt de desbordar-se, el presentador es va solidaritzar amb aquelles persones que «estan patint les seves pròpies baralles, batalles, solituds i tristeses», i va voler mostrar el seu suport assegurant que «aquí tenen un equip que, tot i que comptem coses preocupants, el que vol és anar amb la mirada una mica més enllà i seguir amb aquesta professió, la qual estimem i la que ens salva. Estaré aquí com un clau en set dies perquè ens devem a vosaltres per tant que ens doneu», va concloure.