La reina Letícia durant una reunió amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Madrid, 1 de septembre de 2020

El 'look' més desencertat de Letícia per recolzar les dones

Hi ha divisió d'opinions pel que fa al vestit que ha triat per a l'ocasió

Des que reprengués la seva agenda després de la primera onada de la pandèmia del coronavirus, la reina Letícia no ha deixat d'assistir a actes. La monarca ha acomiadat l'última setmana laboral de gener acudint a una reunió del Consell Estratègic del Projecte Dona i Enginyeria, a la seu de la Reial Acadèmia de l'Enginyeria. Per acudir a l'esdeveniment, la dona del rei Felip ha optat per un 'look' masculí que no acabava de quadrar dins d'un acte commemoratiu per a les dones.

En concret, aquest Consell Estratègic, dirigit per l'exvicepresidenta del Govern, Elena Salgado, està format per una quinzena de dones, referents en el sector de la investigació, la ciència, l'enginyeria i la tecnologia. Entre elles es troba la presidenta d'AIDF, Isabel Pardo de Vera, o la consellera delegada d'Iberdrola, Ángeles Santamaría.

El 'look' de la reina Letícia per reivindicar la presència de la dona en les enginyeries

L'asturiana, optava per un vestit jaqueta 'oversize' de color gris amb estampat de quadres 'Príncep de Gal·les' d'Hugo Boss', que ja hem pogut veure-li en anteriors ocasions, l'última, en la reunió de la Creu Roja, el 16 de gener. En aquell temps, la monarca decidia barrejar aquesta peça d'Hugo Boss' amb un altre abric de tons sorra de 'Felipe Varela', el seu dissenyador de capçalera, i en aquesta ocasió no anava a ser menys.

Això sí, per donar-li un 'look' més informal, la reina Letícia va decidir descordar uns quants botons de l'americana mostrant un 'top' de color beix de tall masculí. Finalment, completava el seu 'look' amb uns botins negres de punta rodona. En referència als complements, com no podia ser d'altra manera, la reina lluïa el seu mític anell daurat de 'Karen Hallam' i unes arracades amb efecte bambú, que ja hem pogut veure-li posades la princesa Elionor en més d'una ocasió.

Per tal de mostrar aquestes arracades, la dona del rei Felip va decidir recollir el seu cabell amb una afavoridora cua que deixava la cara al descobert. Sens dubte, ha cridat especialment l'atenció que la reina Letícia hagi decidit posar-se un 'look' tan poc femení per reivindicar la presència de la dona en les enginyeries. I és que estem acostumats a veure-la amb grans joies, amb faldilla o amb 'looks' d'allò més atrevits, estranyat així profundament aquesta actitud per part de la monarca.

Sigui com fos, el cert és que hi ha divisió d'opinions pel que fa al vestit que ha triat per a l'ocasió. Mentre que molts consideren que el 'look' era d'allò més afavoridor i modern, molts creuen que el vestit, a més de quedar-li gran, era poc adequat per a l'ocasió.

Desencert amb els seus últims 'looks'

La veritat és que en els últims mesos els 'looks' de la reina Letícia han anat de capa caiguda, i és que la monarca ha passat de protagonitzar les portades de grans revistes de moda de caràcter internacional a ser durament criticada pels 'looks' escollits per a cada ocasió. Tot això fa indicar que la reina Letícia sembla no acabar d'encertar, fins i tot, ha deixat enrere el seu esperit més juvenil per vestir com una persona d'edat més avançada, on predomina sempre el negre, el gris i el beix.

Així, caldrà esperar fins a aquest dimecres, 27 de gener, per veure com va vestida la reina d'Espanya a la reunió de treball amb FEDER, que va quedar posposada a causa de 'Filomena'. Dijous, a més, presidirà la recepció al cos diplomàtic al palau Reial, un acte amb el qual s'ha d'anar vestida amb vestit llarg, per això estarem a l'expectativa de si la reina Letícia decideix tornar a un 'look' més femení.