Iker Jiménez presentant el seu programa Horizonte informe Covid a la Cuatro

Iker Jiménez s'enfada amb la seva dona Carmen Porter per la mort d'un noi de 15 anys

Iker Jiménez recrimina a la seva dona un comentari sobre allò que va passar a Atocha

Iker Jiménez es va mostrar profundament indignat amb un dels temes que es van posar sobre la taula a Horizonte. Concretament, amb el que va passar a Atocha després de la mort d'un adolescent a mans d'un grup de joves.

Un tema d'actualitat i que augmenta la preocupació davant d'una escalada de violència en mans de bandes juvenils. Per entendre una mica més la seva manera d'actuar, el programa comptava amb el codi que té una d'aquestes bandes.

El malestar del presentador anava in crescendo fins que va acabar recriminant la seva dona per les seves paraules cap a la mort del noi de 15 anys.

Iker Jiménez i Carmen Porter en un photocall de Cuatro
Iker Jiménez en desacord amb la seva dona per la mort d'un adolescent | GTRES

 

Iker Jiménez retreu públicament un comentari de la seva dona

No hi ha mitjà de comunicació que no s'hagi fet ressò de la mort el cap de setmana passat d'un jove de 15 anys. Un fet que va passar a Atocha i que ha commocionat tota la Comunitat de Madrid.

En aquest sentit, Horizonte ha volgut aprofundir en les bandes llatines que mantenen en perill la Policia Nacional provocant greus aldarulls. Els 'Trinitaris' és una d'aquestes bandes a la qual pertanyia el jove assassinat i el decàleg del qual ha estat analitzat al programa de Cuatro.

Primer pla de Carmen Porter
Iker retreu a Carmen Porter | GTRES

Fets que deixen en evidència quina mena de grup són i com n'és de perillós entrar en aquest tipus de bandes. «Cap trinitari no pot dir a una altra persona qui és el cap, ja que posa en perill la seguretat de tots els altres», llegia Carmen Porter.

«Cap trinitari pot deixar un altre germà només en cap situació de perill i si ho fa tindrà una sanció», continuava. Va ser en aquest punt on la dona d'Iker va fer un incís per assenyalar l'espantada que va tenir lloc a Atocha.

«Bé, ja hem vist com corrien tots en aquestes imatges i deixaven el pobre noi de 15 anys a Atocha completament tirat», opinava Porter.

Aquestes paraules no van semblar asseure gens bé Iker Jiménez, que no va trigar a mostrar el seu malestar cap a la seva dona. «Bé, pobre noi que portava un matxet de mig metre. Pobre noi...», deia, deixant clar que el jove no era un sant com el pintava Carmen.

«Dic pobre noi, perquè tenia 15 anys, s'hi ha ficat i al final ha destruït la seva vida», es justificava ella.

Iker Jiménez més contundent que mai

És la primera vegada que els espectadors presencien com el presentador mostra certa fredor davant de la mort d'un jove. Tot i això, Iker sempre ha denunciat qualsevol violència i considera injustificable tota mort involuntària.

Precisament per això va tractar les bandes juvenils a Horizonte, per conscienciar sobre aquesta problemàtica. Amb el seu retret a Carmen no va voler assenyalar que el jove assassinat fos culpable de la seva mort, però tampoc que fos algú indefens.

Jaime, que així es deia, portava un matxet i estava implicat de ple en diversos conflictes. No era un nou per a la policia, ja que comptava amb diverses detencions per robatori amb violència i mantenia una rivalitat amb una altra banda.

Quin jove acudeix a una discoteca amb un matxet de 60 centímetres? Així és com les càmeres properes ho van gravar al costat de membres de la banda. Fet que a Iker li ha indignat i el que l'ha portat a negar-se a qualificar-ho com a «pobre noi».

Per la seva banda, Carmen s'hi referia en aquest terme lamentant que, amb tan sols 15 anys, estigués ficat en aquest tipus de món. Un món que només es mou amb la violència i que provoca un greu problema d'inseguretat ciutadana.